Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωτοχρονιά με χιόνια, βροχές και κρύο - Έτσι θα υποδεχθούμε το 2019 στην Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα

Πρωτοχρονιά με χιόνια, βροχές και κρύο -...

Ο Ραφαήλ και η Σοφία κάνουν...καιρικό ποδαρικό

Το 2018 θα μας αποχαιρετίσει όπως δείχνουν τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία με χιόνια και καταιγίδες και κάπως έτσι θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά αφού δυο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσουν την Ελλάδα από τις επόμενες ώρες.

Ήδη η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει σήμερα και αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό Ραφαήλ θα σχηματιστεί στο Νότιο Ιόνιο και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά. Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η θέση του Ραφαήλ κατά την αλλαγή του χρόνου και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Δευτέρας.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η προβλεπόμενη θέση του Ραφαήλ το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά το πρώτο δωδεκάωρο της ίδιας ημέρας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυριακή 30/12: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για βροχοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας σε κεντρικό και νότιο Ιόνιο καθώς και σε δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο στο 2ο μισό της ημέρας. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι της τάξεως των 13-15oC κατά μέσον όρο με τους ανέμους να πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-4 και τοπικά στα νότια τμήματα του πελάγους 5bf.

Δευτέρα 31/12: Κακοκαιρία σε κεντρικό και νότιο Ιόνιο δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν και στην δυτική Στερεά με βροχοπτώσεις κατά περιόδους, πιθανόν έντονες στην δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Πιο τοπικά και ασθενή τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου. Ο υδράργυρος σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 10-12oC στα πεδινά-παραθαλάσσια με τους ανέμους στο Ιόνιο να πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3-4bf στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους οι οποίοι θα ενισχυθούν και θα αγγίξουν τα 6-7bf.

Τρίτη 1/1: Αρχικά βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και πιθανόν ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς. Υπάρχει επίσης ενδεχόμενο πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο για λίγο κατά την διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών. Γρήγορη βελτίωση του καιρού μέσα στις πρωινές ώρες σε όλα τα δυτικά.Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10-11oC ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και πιθανόν τοπικά 7bf.

Τετάρτη 2/1: Βελτιωμένος καιρός με τον υδράργυρο να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και τους βορειους-βορειοδυτικούς ανέμους να αγγίζουν στο Ιόνιο τα 6 και κατά τόπους τα 7bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Κυριακή 30/12: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες.Θερμοκρασία από 7-14oC με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Δευτέρα 31/12: Νεφώσεις με βροχοπτώσεις κατά περιόδους έως μέτριας έντασης. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα του ν.Αχαΐας άνω των 800-900 περίπου μέτρων.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7-11oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς με σταθεροποίηση αυτών σε ανατολικούς προς τις βραδυνές ώρες.
Τρίτη 1/1: Αρχικά τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις άνω των 800 μέτρων, ενδεχομένως και λίγο χαμηλότερα στην ανατολική Αχαΐα. Γρήγορη βελτίωση του καιρού ήδη από τις πρωινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7-10oC με τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους να αγγίζουν τα 4-5 και τοπικά στην περιοχή του Ρίου τα 6bf,

Τετάρτη 2/1:Βελτιωμένος καιρός με την θερμοκρασία στην πόλη να κυμαίνεται από 4-11oC και τους ανέμους να πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf.

Τάση Έως 7/1: Σύμφωνα με τα μέχρι ώρας διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το διάστημα από 3 έως 7 Ιανουαρίου, υπάρχει σαφής τάση να επισκεφθούν την χώρα μας αέριες μάζες πολικής προέλευσης, που δύνανται να προκαλέσουν κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το που θα λάβει χώρα κυκλογένεση γεγονός που θα καθορίσει την χωροχρονική κατανομή των φαινομένων (κυρίως χιονοπτώσεων ακόμη και σε πεδινές περιοχές). Νεότερα γι' αυτήν την άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη του καιρού θα υπάρξουν σε νεότερο δελτίο.

*οι τοπικές προγνωσεις ανήκουν στον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις