Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Καλάβρυτα και άλλα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου - Πόσο κοστίζουν τα δωμάτια την Πρωτοχρονιά

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Καλάβρυτα και άλ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Υψηλές πληρότητες

Ο εσωτερικός τουρισμός κατά τη γιορτινή περίοδο που διανύουμε τα πήγε καλά αν και παρατηρήθηκε μείωση στην κατανάλωση που έχει να κάνει με εστίαση και διασκέδαση. Καλάβρυτα, ορεινή Κορινθία και ορεινή Αρκαδία, έχουν την τιμητική τους. Οι πληρότητες τα Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα άγγιξαν το 100% ενώ ίδια εικόνα αναμένεται και για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Αναλυτικά:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς επισημαίνει στο thebest.gr πως στα Καλάβρυτα οι πληρότητες στα καταλύματα άγγιξαν το 100% με τους περισσότερους επισκέπτες να προέρχονται από την Αθήνα.

Για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς η πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 90% και υπάρχουν ελάχιστα ελεύθερα δωμάτια. Ωστόσο πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον καταγράφεται για τα Καλάβρυτα, για τα Θεοφάνεια.

«Πολλοί προτιμούν να περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οικογενειακά και να ταξιδέψουν τα Θεοφάνεια.  Στα Καλάβρυτα αυτή την περίοδο παρατηρείται πολλή μεγάλη ζήτηση» σχολιάζει ο κ. Δαφαλιάς. Επίσης φέτος τα Καλάβρυτα προτίμησαν για την περίοδο των Χριστουγέννων και νησιώτες από το Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ για μονοήμερη εκδρομή βρέθηκαν στην περιοχή τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και πολλοί από την Πάτρα και το Αίγιο, την Κόρινθο .

Οι τιμές

Κατά μέσο όρο ένα δίκλινο δωμάτιο μέσης κατηγορίας κοστίζει κατά μέσο όρο 70 ευρώ τη βραδιά . Ωστόσο το κόστος αυξάνεται στα υψηλής κατηγορίας καταλύματα των 5 αστέρων τα οποία είναι συνήθως ευρύχωρα και απευθύνονται σε περισσότερα των δύο ατόμων, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 200 και πλέον ευρώ.

Ορεινή Αρκαδία και ορεινή Κορινθία

Πολλή καλή ήταν η εικόνα τα Χριστούγεννα στην ορεινή Κορινθία και σε δημοφιλή χωριά της ορεινής Αρκαδίας, όπως η Βυτίνα, η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα και άλλα. «Οι πληρότητες άγγιξαν σχεδόν το 100% στα χωριά ενώ στα αστικά κέντρα ήταν σαφώς χαμηλότερη. Για την Πρωτοχρονιά υπάρχει επίσης μια πολλή καλή εικόνα. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα κυμαίνεται  πάνω από 80% για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς ενώ λίγο λιγότερο ενδιαφέρον καταγράφεται αυτή τη στιγμή για τα Θεοφάνεια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας και Πρόεδρος  του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Επίσης παρατήρησε ότι φέτος καταγράφηκε από την πλευρά των εκδρομέων λιγότερη κατανάλωση σε φαγητό ποτό και διασκέδαση «γεγονός που σημαίνει ότι οι εκδρομείς περιόρισαν το budget σε σχέση με πέρυσι. Επίσης παρατηρήθηκε «πίεση» για καλύτερες τιμές ή για περισσότερες υπηρεσίες στις ίδιες τιμές».

Αυτό που απασχολεί επίσης του ξενοδόχους, τονίζει ο κ. Μαρινάκος είναι η περίοδος μετά τις γιορτές όπου τα μηνύματα μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά.

Οι τιμές

Κατά μέσο όρο ένα κατάλυμα των 2 ή 3 αστέρων  - κλειδιών ξεκινά από τα 60 ή 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση και φτάνει τα 90 – 100, ενώ οι κατηγορίες των παραπάνω αστέρων και κλειδιών ξεκινούν από 80 – 90 και αγγίζουν τα 150 – 200 κατά μέσο όρο.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις