Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Θέλετε να αγοράσετε dolby surround ακουστικά ήχου; Τι πρέπει να προσέξετε

Θέλετε να αγοράσετε dolby surround ακουσ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Οι διαφημίσεις πολλές και περιβάλλοντα τύπου twitch, youtube και διάφοροι unboxers σε Ελλάδα και εξωτερικό διαφημίζουν τα προϊόντα των εταιρειών που τους σπονσοράρουν κατα περίπτωση. Τα gaming headset δεν αποτελούν εξαίρεση και με τα διαρκώς αυξανόμενα -κυρίως FPS- παιχνίδια που έχουν προδιαγγραφές για positional sound, γίνεται επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ενός headset που να δίνει την αίσθηση του surround ήχου.

Υπάρχουν ωστόσο αυτές οι προδιαγγραφές στα αξεσουάρ που διαφημίζονται ως surround;

Το βασικό είδος παιχνιδιών στα οποία ένα “gaming” ζευγάρι ακουστικών θα σας έδινε ένα καλό πλεονέκτημα, είναι τα παιχνίδια εξομοίωσης πολέμου.

Στα FPS είναι σημαντικό να μπορεί ο παίκτης γρήγορα να εντοπίσει την κατεύθυνση από την οποία δέχεται σφαίρες, ή ακόμη και τα βήματα του αντιπάλου του στον χώρο.

Τα ακουστικά που κρίνονται ιδανικά για τέτοιου τύπου παιχνίδια είναι αυτά που δίνουν έμφαση στις υψηλές και μεσαίες συχνότητες.

Πολλά ακουστικά πλασάρονται στην αγορά με την ετικέτα του surround. Διαφημίζονται ως δυνατοτήτων 5.1 ή 7.1 ήχου κάτι που βέβαια είναι προσομοίωση της πραγματικότητας και όχι πραγματικός ήχος, όπως πχ θα ακουγόταν σε ένα ηχοσύστημα με εξωτερικά 7.1 ηχεία.

Αυτό που πρακτικά παρέχουν τα surround ακουστικά, είναι κάποιο λογισμικό που εξομοιώνει τον τρισδιάστατο ήχο.

Βασική προϋπόθεση για να αντιληφθούμε ακόμη και με ακριβά και branded ακουστικά τον πολυδιάστατο ήχο, είναι το παιχνίδι που παίζουμε να έχει σχεδιαστεί σχετικά.

Στην αγορά υπάρχουν κάποιες εταιρείες που έχουν εξελίξει τα gaming ακουστικά τους και προσφέρουν ήχο που μπορεί να σας βοηθήσει. Προσοχή ωστόσο. Κάποια ακουστικά πλασάρονται ως 5.1 ή ακόμη και 7.1 και είναι απλά stereo.

Αυτό που θα πρέπει να σας θορυβήσει είναι το jack, η υποδοχή δηλαδή με καρφί. Δεν υπάρχει περίπτωση gaming headset με καρφί να υποστηρίζει τρισδιάστατο ήχο. Τα ακουστικά που προσομοιώνουν surround ηχο συνδέονται μέσω usb στην κονσόλα ή το pc σας, ή ακόμη καλύτερα μέσω οπτικής εξόδου/εισόδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις