Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ολοένα και μεγαλώνει η αναγνωρισιμότητα της Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς

Πάτρα: Ολοένα και μεγαλώνει η αναγνωρισι...

Την έχουν επισκεφθεί ήδη 3500 μαθητές

Την σταθερά ανοδική πορεία και ολοένα και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς στην οικία όπου γεννήθηκε ο σπουδαίος μας ποιητής στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα, την οποία αγόρασε και ανακαίνισε ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος που ζει στην Καλιφόρνια, υπογράμμισε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της παράστασης «Τρισεύγενη», ο εκ των πολιτικών μηχανικών του έργου Σπύρος Δεμαρτίνος.

Ο κ. Δεμαρτίνος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τη Δημοτική αρχή για την μεταξύ τους άριστη συνεργασία, είπε πως ήδη περισσότεροι από 3.500 μαθητές έχουν επισκεφθεί τους χώρους της οικίας Παλαμά και θαυμάσει τα εκθέματα ενώ αποκάλυψε πως έχει γίνει και αίτηση προς το ΥΠΠΟ για το 2019 να ανακηρυχθεί έτος Παλαμά ώστε να συμπεριληφθούν υπό την ομπρέλα του εκδηλώσεις και εκτός των ορίων της Πάτρας. Η απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ώρα εκκρεμεί.

Ο κ. Δεμαρτίνος υπογράμμισε πως κατ’ εντολή του ευεργέτη κ. Στεφανόπουλου που αγόρασε το ακίνητο, ο στόχος ήταν να διατεθεί ο χώρος προς δημόσια πολιτιστική, εκπαιδευτική χρήση. Οι δράσεις πάντως δεν σταματούν εδώ και η Στέγη Γραμμάτων με το πνεύμα και τη μορφή του Παλαμά να δεσπόζουν στο χώρο, ανέλαβε να είναι χορηγός των Απάντων του ποιητή με επιστημονική δουλειά 25 καθηγητών πανεπιστημίου και το σύνολο των 50 τόμων θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. Ήδη για το 2019 ετοιμάζεται η έκδοση των πρώτων 11 τόμων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture