Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι λέει ο Κώστας Χριστόπουλος για τη διαδοχή του από τον Ηλία Γκοτσόπουλο- Τι θα κάνει η ΝΔ στο Δήμο της Πάτρας;

Τι λέει ο Κώστας Χριστόπουλος για τη δια...
Βγενόπουλος Φάνης

Συνεδριάζει την Πέμπτη το βράδυ η παράταξη "Νέα Πόλη"

Νέα δεδομένα στην παρατάξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο της Πάτρας, δημιουργεί η απόφαση του επικεφαλής της Κώστα Χριστόπουλου, να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και να δώσει “το δαχτυλίδι” στο δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γκοτσόπουλο.

Οι εξελίξεις στην παράταξη τις τελευταίες δύο ημέρες είναι ραγδαίες και απόψε αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η υποψηφιότητα Γκοτσόπουλου από την παράταξη “Νέα Πόλη”.

Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ, στον ιδεολογικο-πολιτικό χώρο της οποίας αναφέρεται η παράταξη Χριστόπουλου.

Είναι ακόμα άγνωστο αν θα υπάρξει επίσημη στήριξη του Ηλία Γκοτσόπουλου, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε επαφές με κεντρικά στελέχη του κόμματος και στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους οποίους έλαβε το ..."γαλάζιο φως".

Ωστόσο, από αρκετά τοπικά σετλέχη προκρίνεται το σενάριο, η ΝΔ να μην δώσει ούτε χρίσμα, αλλά ούτε καν στήριξη. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση ανοίγει ο δρόμος να εκδηλωθούν φυγόκεντρες τάσεις και στελέχη της τοπικής ΝΔ να βρεθούν υποψήφια σε άλλους συνδυασμούς, εξέλιξη που φυσικά θα αποδυναμώσει την παράταξη της σημερινής μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης.

Χριστόπουλος στο thebest.gr: αρκετές οι δύο τετραετίες

Ο Κώστας Χριστόπουλος εξηγώντας στο thebest.gr, τους λόγους που τον ώθησαν να λάβει αυτή την απόφαση, σημείωσε χαρακτηριστικά πως “όταν έχεις βάλει δύο φορές, έχουν δικαίωμα και οι άλλοι να δοκιμάσουν”.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Χριστόπουλος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2010 και του 2014. Το 2010 κατέκλαβε την τρίτη θέση, πίσω από τον Δημήτρη Κατσικόπουλο και τον Γιάννη Δημαρά και το 2014,πέρασε στο δεύτερο γύρο όπου ηττήθηκε από τον Κώστα Πελετίδη.

Ο Κώστας Χριστόπουλος, όπως είπε στο thebest.gr, δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες εκλογές του Μαίου, ωστόσο θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ηλία Γκοτσόπουλου. Μάλιστα, αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο κατά την προεκλογική περίοδο και δεν αποκλείεται να αναλάβει τη θέση “κλειδί” του εκπροσώπου Τύπου της “Νέας Πόλης”.

Το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε η δημοτική ομάδα της “Νέας Πόλης”, όπου ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση του Κώστα Χριστόπουλου να είναι υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη ο Ηλίας Γκοτσόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν ο Κώστας Χριστόπουλος θα παραμείνει επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας.

Οι παραπάνω αποφάσεις αναμένεται να επικυρωθούν απόψε από τη διευρυμένη συνεδρίαση της παράταξης “Νέα Πόλη”, η οποία θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.

Ο 52χρονος Ηλίας Γκοτσόπουλος, εκπαιδευτικός, που έχει ενεργό παρουσία στο αυτοδιοικητικό πεδίο, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Πόλης, της παράταξης που αποτελεί μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της “Νέας Πόλης” και έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

Στα δημοτικά πράγματα της Πάτρας, πήρε το βάπτισμα του πυρός το 1994, όταν εκλέχθηκε πρώτος διαμερισματικός σύμβουλος της παράταξης Ζαϊμη.

Επανήλθε στα αυτοδιοικητικά το 2010, καθώς είχε φύγει για επαγγελματικούς λόγους στη Γερμανία. Είναι διευθυντής στο 39ο δημοτικό σχολείο, στο νέο Σούλι, κατάγεται απότην περιοχή Μοίρα, γεννημένος και μεγαλωμένος στα Ψηλαλώνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις