Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Πελετίδης: Και ο φετινός προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός

Κ. Πελετίδης: Και ο φετινός προϋπολογισμ...

Συμμετείχε στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου

Με αφορμή την συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου ο Δήμος της Πάτρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Και ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός. Αποτελεί εργαλείο αναδιανομής του παραγόμενου από το λαό μας πλούτου προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και της εξυπηρέτησης των αναγκών της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Εντείνει τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η  μείωση της κρατικής  χρηματοδότησης για   Δήμους και τις λαϊκές ανάγκες.

Στο Δήμο μας μόνο το 38% της χρηματοδότησης  προέρχεται από κρατική χρηματοδότηση και το υπόλοιπο 62% από τον πατραϊκό λαό, μέσω των τελών. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών Περιφερειών και Δήμων, με αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, την φορολόγηση της μεγάλης Ακίνητης περιουσίας,  της εκκλησιαστικής περιουσίας, άμεση μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,  αύξηση του  στα είδη πολυτελείας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, συνολικό  σχεδιασμό και  χρηματοδότηση με  ευθύνη του κράτους όλων  των αναγκαίων μέτρων και έργων για  την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών δραστικού θεσμικού πλαισίου, Καλλικράτης - Κλεισθένης, μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι που κατευθύνουν την Τοπική Διοίκηση. Κανένα σπίτι ή άλλο περιουσιακό στοιχείο  φτωχών και ανέργων νοικοκυριών σε πλειστηριασμό για όφειλες στους Δήμους"."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις