Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από την Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας

Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση ...

Την Πέμπτη το μεσημέρι

Σε διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Ακτή Δυμαίων προχωρά την Πέμπτη στις 13.30 το μεσημέρι, η Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας .

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας διαμαρτύρεται έντονα για το χρόνο που επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας να εξαγγείλει το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, που θα εφαρμοστεί και στην κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών, δύο μέρες πριν τις διακοπές. Καταντάει πάγια τακτική του Υπουργείου να παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων και τους αιφνιδιάζει, μέσα στις διακοπές.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται στη συγκρότηση προσοντολόγιου, που θα περιλαμβάνει επιστημονικά κριτήρια (σεμινάρια, master, άλλα πτυχία κλπ.), κοινωνικά κριτήρια και προϋπηρεσία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ εκφράζει, για άλλη μια φορά την έντονη αντίθεσή της και δηλώνει:

" το πτυχίο θα πρέπει να είναι το μόνο επιστημονικό κριτήριο (με εξαίρεση την ειδική αγωγή), το μόνο απαραίτητο προσόν διορισμού.

Διαφορετικά, το πτυχίο υποβαθμίζεται και το όποιο προσοντολόγιο θα συμπαρασύρει την κατάρτιση των καταλόγων αναπληρωτών του χρόνου. Η πάγια θέση μας είναι: άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα.

Όχι στην ομηρία των αναπληρωτών, όχι στην εκλογική εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία. Διορισμοί τώρα, όχι σε διάστημα τριετίας.

Επίσης, το ΔΣ δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού το οποίο καταστρατηγεί τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων Φυσικής Αγωγής και αποφοίτων ΤΕΦΑΑ".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις