Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κάτοικος των Ταμπαχάνων απέστειλε έγγραφες προτάσεις σε Περιφέρεια και Δήμο για την εξάλειψη του κυκλοφοριακού

Πάτρα: Κάτοικος των Ταμπαχάνων απέστειλε...

Ο λόγος για τον Περικλή Γεραλή

Τέσσερις παρεμβάσεις στην περιοχή που συνδέεται με το κυκλοφοριακό προβλημάτων Ταμπαχάνων, συνοδευόμενες από σχετικό σκαρίφημα, προτείνει κάτοικος της περιοχής, που έχει ασχοληθεί με το θέμα. Οι προτάσεις αυτές, που έχουν διατυπωθεί από τις 10 Δεκεμβρίου έχουν αποσταλεί στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, στον Δήμο Πατρέων, στο Ανατολικό Διαμέρισμα, στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, όπως και σε αυτές της Περιφέρειας, αλλά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Αξιοσημείωτες είναι οι θέσεις για απόρριψη του κυκλικού κόμβου που προτείνεται στη πλ. Ταμπαχάνων (Φιλικών), η μερική αντιδρόμηση της οδού Παρασκευοπούλου στην οποία να επιτρέπεται η διέλευση μόνον των λεωφορείων και η μονοδρόμηση της οδού Μεσσάτιδος.

Επίσης στις τέσσερις προτάσεις περιλαμβάνεται η επανόρθωση του λάθους φραγής της Τισαμένους και μέσω υπογειοποίησής της στο σημείο φραγής να βρίσκει διέξοδο από την Παλαιολόγου προς την Γερμανού.

Αναλυτικά οι προτάσεις που συνοδεύονται από  σχετικό σκαρίφημα είναι οι παρακάτω:

 

 

«Πρόταση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Ταμπάχανα

Παρέμβαση Νο 1. Αντιδρόμηση της οδού Παρασκευοπούλου από Εγλυκάδος έως Ι. Μενούνου, με κατάλληλη σήμανση, για να διευκολύνεται η κάθοδος από Σαμακιά, Παγώνα, Λυκοχορό, Εγλυκάδα και η κυκλοφορία να διοχετεύεται προς πλ. Μαρούδα κι από κει προς κέντρο.

Παρέμβαση Νο 2. Διόρθωση του λάθους αποκοπής της οδού Τισαμένους από την Παντοκράτορος. Αυτή η εξέλιξη θα εξαλείψει όλο το κυκλοφοριακό κομφούζιο στα Ταμπάχανα. Η λύση αυτή θα δώσει ανάσα διεξόδου στα οχήματα από Αρόη προς κέντρο. Έτσι θα δημιουργηθεί ρεύμα καθόδου, στρίβοντας δεξιά μετά την Κουκουναριά και ακολουθώντας την οδό Ευριπύλου - Τισαμένους, θα περνά κάτω από την Μίνι Περιμετρική και μέσω της οδό Παλαιολόγου θα έβγαινε στην Γερμανού.

Παρέμβαση Νο 3. Η Μεσσάτιδος από Αρόης έως και 12ου Συντάγματος εάν μονοδρομηθεί μόνον για άνοδο προς Αρόη και Χελιδονάκια θα έλυνε το πρόβλημα. Δεδομένου ότι στο τμήμα αυτό της Μεσσάτιδος, το πλάτος του δρόμου σε ορισμένα σημεία δεν ξεπερνά σε πλάτος τα 4.30 cm ενώ και η απουσία πεζοδρομίων παρουσιάζει επικινδυνότητα για πεζούς και οχήματα.

Η λύση αυτή, θα δώσει την δυνατότητα να κατασκευαστούν και πεζοδρόμια, λαμβάνοντας υπόψη και τη διέλευση μαθητών προς το Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής. Με την κατάλληλη σηματοδότηση και την διαγράμμιση διαβάσεων η κατάσταση θα παρουσιάσει θεαματικά αποτελέσματα.

Παρέμβαση 4. Στο τμήμα από οδό Μαραγκοπούλου έως και πλ. Φιλικών και από Αρόης έως 12ου Συντάγματος να επιτρέπεται η άνοδος και η κάθοδος μόνον αστικών λεωφορείων.

Παρέμβαση 5. Στο τμήμα της οδού Μεσσάτιδος έως 6ου Συντάγματος που σε κάθε νεροποντή το τμήμα αυτό μετατρέπεται σε ρέμα με ορμητικά νερά, να τοποθετηθούν εγκάρσιες σχάρες βαρέως τύπου σε δύο σημεία για την απορρόφηση των ομβρίων επιφανειακών υδάτων, διότι τα πλευρικά φρεάτια δεν ανταποκρίνονται.

Τέλος η λύση του κυκλοφοριακού κόμβου που προτείνεται δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα το μεταφέρει παραπίσω, ενώ δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την εγγύτητα των εισόδων του σχολικού συγκροτήματος Γλαράκη, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις