Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΝΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ Ο "AQUAMAN", ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΟΝΤΑ 55.000 ΘΕΑΤΕΣ

ΑΝΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ Ο "AQUA...

Στο εξωτερικό ήδη "σκίζει" με 261 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις

Στις ΗΠΑ θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 21/12 που μας έρχεται, σε 4.100 αίθουσες και η Warner Bros & η DC Comics αναμένουν να «σκίσει» μιας και ήδη η εντυπωσιακή είναι αλήθεια, ταινία «Aquaman» με τον μεγαλόσωμο Τζέισον Μομόα αν και παντελώς «αναληθοφανής» έχει ήδη φτάσει σε εισπράξεις τα 261 εκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο ποσό να το έχει κάνει μέχρι στιγμής στην Κίνα.

Οι Κινέζοι δείχνουν να έχουν λατρέψει τον γιο της στεριάς και βασιλιά του βυθού της θάλασσας Aquaman καθώς εκεί οι εισπράξεις έχουν εκτοξευτεί στα 189 εκατ. δολάρια ήδη. Στη χώρα μας η ταινία σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Γουάν τα πήγε αρκετά καλά (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare με την πιτσιρικαρία να δίνει δυναμικό παρών) και όπως είδαμε στον σχετικό πίνακα στο flix.gr, σε 186 αίθουσες πανελλαδικά άγγιξε τα 54.000 εισιτήρια το 4ήμερο της πρεμιέρας της (13-16 Δεκεμβρίου 2018). Το «Aquaman» ανήκει στα φιλμ που δεν τα πολυπαίρνεις  στα σοβαρά γιατί αν το κάνεις θα χάσεις την πλάκα και την όποια μαγεία.

Είναι μία καλογυρισμένη ταινία ειδικά αν σκεφτείτε πως ένα μεγάλο μέρος του φιλμ διαδραματίζεται υποβρυχίως. Μεταξύ μας πάντως τα καλύτερα πλάνα είναι μάλλον εκείνα στη γη όπως η αρχική σκηνή που ένας φαροφύλακας σώζει την βασίλισσα Ατλάνα (η Νικόλ Κίντμαν να δίνει το δικό της ειδικό βάρος στο ρόλο και σε όλη την ταινία) και να κάνει μαζί του ένα παιδί, τον μετέπειτα παντοδύναμο Aquaman.

Ο Μομόα με το στιβαρό, φουλ στα τατουάζ σώμα του και με μακριά καστανόξανθα μαλλιά είναι χάρμα οφθαλμών για τα κορίτσια (άσε που διακρίναμε κι ένα ελαφρύ αλληθώρισμα που ήταν χαριτωμένο) ενώ δένει και με την κοκκινομάλλα εδώ Άμπερ Χερντ που στέκει πάντα αγωνιστικά και όχι μόνο στο πλευρό του.

Η αλήθεια είναι πως η ταινία λίγο σε «μπουχτίζει» με τα φορτωμένα εφέ ή τις υποβρύχιες μάχες ενώ οι άλλοι ήρωες όπως ο βασιλιάς Νηρέας του Ντολφ Λούντργκεν, ο Orm του Πάτρικ Γουίλσον ή ο Βούλκο του Γουίλεμ Νταφόε παραμένουν μονοδιάστατοι ενώ ο πραγματικά κακός είναι ο David Kane / Black Manta (τον υποδύεται ο Yahya Abdul-Mateen II) που σας αποκαλύπτουμε μέσω της bonus σκηνής στους τίτλους τέλους πως ετοιμάζει την εκδίκηση του και άρα είναι στα σκαριά και το «Aquaman 2».

Η ταινία πάντως έχει και πολύ χιούμορ, ο Aquaman είναι παιχνιδιάρης, σε κάποια σημεία θα σας θυμίσει λίγο «Ιντιάνα Τζόουνς» αλλά και «Πειρατές της Καραιβικής» και γενικά όσοι έβγαιναν από την ταινία ήταν θα λέγαμε ενθουσιασμένοι.

Το flix.gr στην κριτική του έκανε λόγο για «περισσότερο εξωφρενική απ όσο μπορείτε να φανταστείτε, ατρόμητα ποπ και ανερυθρίαστα σαχλή, αυτή η superhero εξτραβαγκάντζα του Τζέιμς Γουάν είναι απροσδόκητα απολαυστική».

Το παιδικό «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» που έχει πάρει καλές κριτικές, σε 94 πανελλαδικά, έκοψε 8.552 εισιτήρια και μαζί και με τα previews βρίσκεται στα 10.550 (προβάλλεται και στην Πάτρα).

Το «Ο Δικός της Πόλεμος» με την Ρόζαμουντ Πάικ (παίζεται και στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα) που είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, τράβηξε σε 20 αίθουσες πανελλαδικά, λίγο παραπάνω από 2.000 θεατές ενώ μεγάλη λέγεται πως ήταν η προσέλευση στο αριστουργηματικό «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture