Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον: Σημαντικές πληροφορίες για τις παρεμβάσεις που καλύπτονται

Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον: Σημαντι...

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον βρίσκεται στη τελική φάση υποβολής προσφορών για όσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί . Στο παρακάτω άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε κάποιες σημαντικές ερωτήσεις που εκφράζει ο κόσμος για το πρόγραμμα και τις επιλέξιμες παρεμβάσεις. Η διαφορά του όρου επιλέξιμες από τον όρο επιλεγμένες είναι το γεγονός ότι οι πρώτες μπορούν να επιλεχθούν ενώ οι δεύτερες έχουν ήδη επιλεχθεί. Στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον το έντυπο πρότασης παρεμβάσεων είναι εκείνο το οποίο πρότεινε ο ενεργειακός επιθεωρητής της πρώτης ενεργειακής επιθεώρησης και επίλεξε σαν οδηγό κάποιες από τις επιλέξιμες παρεμβάσεις.

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που θεωρούνται επιλέξιμες σύμφωνα με το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον;

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις που δικαιολογεί το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ  οίκον και αναβαθμίζουν ενεργειακά το σπίτι σας είναι οι εξής:

Αντικατάσταση κουφωμάτων:

Σε αυτή την κατηγορία επιλέξιμων δαπανών του προγράμματος Εξοικονομώ κατ Οίκον εντάσσεται η αντικατάσταση συστημάτων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά αποδοτικότερα κουφώματα PVC ή κουφώματα αλουμινίου. Η ενεργειακή απόδοση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η θερμοδιακοπή του κουφώματος, οι διπλοί υαλοπίνακες κ.ά. Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον επιδοτεί την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα καλύτερης ενεργειακής απόδοσης προκειμένου να μειωθεί η απώλεια θερμότητας του σπιτιού στα μεγάλα εξωτερικά ανοίγματα του.

Η αντικατάσταση των παλιών συμβατικών κουφωμάτων είναι μία από τις πρώτες επιλογές όσων έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον. Αυτό συμβαίνει καθώς όπως αναφέραμε αποτελούν μία από τις πιο βασικές επιλέξιμες παρεμβάσεις που συμβάλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου ενώ από την άλλη η σωστή επιλογή κουφωμάτων που θα έχουν την απόδοση αλλά και τη χρησιμότητα που απαιτεί ο ιδιοκτήτης δεν είναι τόσο απλή. Απαιτείται έρευνα αγοράς που μπορεί να σας στοιχίσει αρκετό από τον ήδη περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που ήδη έχουμε. Εκτός από αυτό, η σωστή επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου ή κουφωμάτων PVC τις περισσότερες φορές χρειάζεται γνώση, προσοχή αλλά και κριτήρια που οι περισσότεροι από εμάς δεν διαθέτουν.

Είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό του κλάδου για την επιλογή των κουφωμάτων σας. Αυτό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής μιας και ενώ πλέον υπάρχουν στην αγορά ενεργειακά κουφώματα άριστης ποιότητας τα οποία και εμείς οι ίδιοι εμπορευόμαστε υπάρχουν και άλλα χαμηλής ποιότητας με πλαστά παραστατικά και πιστοποιητικά τα οποία έχει αποδειχθεί πως πολλοί παρουσιάζουν σαν ενεργειακά.

Στην εταιρεία Fragoulakis, συνεργαζόμαστε με προμηθευτές που κατέχουν πολυετή εμπειρία στον κλάδο των κουφωμάτων αλουμινίου. Εμπορευόμαστε τα πλέον γνωστά ενεργειακά κουφώματα για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον αλλά και τα κουφώματα που θέλετε να επιλέξετε για την κατοικία σας. Διαθέτουμε ήδη στο πελατολόγιό μας άτομα που έχουν συνεργαστεί μαζί μας από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας του προγράμματος εξοικονομώ κατ οίκον.

Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον: Μόνωση Ταράτσας & Εξωτερική Θερμομόνωση Κτιρίων

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε άρρητα συνδεδεμένο τον όρο μονώσεις με τις μονώσεις ταρατσών. Όμως, οι μονώσεις χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: την θερμομόνωση και την υγρομόνωση- στεγανοποίηση. Αλλά και πάλι η θερμομόνωση χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες με βάση την επιφάνεια που θα εφαρμοστεί. Για παράδειγμα, η εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων ή αλλιώς θερμοπρόσοψη αφορά την θερμομόνωση της κάθετης εξωτερικής τοιχοποιίας.

Η θερμομόνωση ταράτσας αφορά την μείωση εώς και 50% των θερμικών απωλειών από το σπίτι στην επαφή του με τον εξωτερικό χώρο της ταράτσας. Η ταράτσα ενός σπιτιού είτε είναι μονοκατοικία είτε πολυκατοικία είναι η τελευταία επαφή με τον εξωτερικό χώρο. Το καλοκαίρι δέχεται υψηλές θερμοκρασίες λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και το χειμώνα δέχεται χαμηλές θερμοκρασίες λόγω του δυνατού και ψυχρού αέρα, των βροχών, του χιονιού κ.λ.π.   Γενικότερα, και στις δύο περιπτώσεις η ταράτσα πρέπει να προστατεύει το εσωτερικό του σπιτιού από τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό πετυχαίνεται με την θερμομόνωση ταράτσας.

Σε τι βοηθάει η θερμομόνωση ταράτσας και γιατί είναι απαραίτητη;

Η θερμομόνωση της οροφής βοηθάει στο να παραμείνει σταθερή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα η θερμοκρασία ενός σπιτιού . Αυτό γίνεται με την εφαρμογή θερμομονωτικού υλικού είτε εσωτερικά της οροφής είτε εξωτερικά με σκοπό την μείωση των θερμικών απωλειών του σπιτιού. Συνήθως γίνεται εξωτερικά καθώς η εφαρμογή του θερμομονωτικού και των μονωτικών υλικών είναι πιο εύκολη. Δεν επηρεάζει και τους ενοίκους του σπιτιού με άλλα λόγια. Έτσι οι ανάγκες του σπιτιού για να ζεστάνει τον ίδιο χώρο μειώνονται καθώς χάνει λιγότερη θερμότητα το σπίτι. Το ίδιο συμβαίνει και με την ψύξη το καλοκαίρι. Βοηθάει με λίγα λόγια στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Πως γίνεται αυτό; Η θερμομόνωση προστατεύοντας από τις ακραίες θερμοκρασίες και τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας κρατάει σταθερή την θερμοκρασία ενός σπιτιού στο εσωτερικό του.

Η μόνωση ταράτσας είναι απαραίτητη σε ένα σπίτι εάν έχει πλημμελή θερμομόνωση από την κατασκευή του ή έχει αποσαθρωμένη επιφάνεια στην ταράτσα του. Γενικά μια μόνωση ταράτσας μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα οφέλη στο βιωτικό σας επίπεδο από όσα μπορεί να νομίζετε. Το πιο βασικό πλεονέκτημα το οποίο μπορεί να σας προσφέρει μια καλή μόνωση ταράτσας είναι η υψηλή θερμομονωτική ικανότητα. Αυτό σημαίνει πως η θερμοκρασία στο εσωτερικό του χώρου διατηρείται για περισσότερο χρόνο στα επιθυμητά επίπεδα χωρίς κλιματισμό. Φυσικά, αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά μιας μόνωσης ταράτσας. Ακόμα και στην περίπτωση της κεραμοσκεπής η θερμομόνωση του εσωτερικού της κεραμοσκεπής ή του εξωτερικού της κάτω από τα κεραμίδια ενισχύει την προστασία του σπιτιού από θερμικές απώλειες.

Γιατί να επιλέξω εξωτερική θερμομόνωση με το σύστημα Durosol eXternal;

Η εξωτερική θερμομόνωση είναι μία από τις εργασίες που μπορούν να επιλέξουν όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον. Η εταιρεία μας έχει σχεδιάσει, εμπορεύεται, τοποθετεί αλλά και παράγει το μονωτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για το σύστημα θερμοπρόσοψης Durosol eXternal. Τα βασικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος είναι τα εξής:

·         Εξοικονόμηση Ενέργειας

·         Προστιθέμενη Αξία του Ακινήτου

·         Προστασία από Καιρικές Συνθήκες

·         Πολλές αρχιτεκτονικές επιλογές της εξωτερικής όψης του κτιρίου

·         10ετή Εγγύηση

Στην περίπτωση της θερμοπρόσοψης τα οφέλη είναι πολλά και διαφορετικής φύσης. Η θερμοπρόσοψη ενισχύει ακόμη περισσότερο την σταθερή θερμοκρασία σε ένα σπίτι. Αναβαθμίζεται ενεργειακά το σπίτι και η αξία του ακινήτου γενικότερα. Είναι μια επένδυση που εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα. Για το λόγο αυτό αποσβένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα χρήματα που επενδύονται πιάνουν τόπο. Ειδικά σε συνδυασμό με την θερμομόνωση ταράτσας, εφόσον είναι τελευταίος όροφος ή μονοκατοικία, η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι είναι μεγάλη και φτάνει το 50% σε σχέση με τα προηγούμενα δεδομένα ενός αμόνωτου σπιτιού.

Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον επιδοτεί εργασίες όπως η θερμομόνωση ταράτσας και η εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων με σκοπό την μείωση των θερμικών απωλειών από τον περιβάλλοντα μη θερμαινόμενο χώρο ενός σπιτιού . Μη θερμαινόμενοι χώροι με βάση και τον ΚΕΝΑΚ ( Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων)θεωρούνται όλοι οι χώροι που έχουν επαφή με τον αέρα, το έδαφος ακόμα και με διπλανούς χώρους που δεν θερμαίνονται. Για παράδειγμα ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι που βρίσκεται πάνω από την πυλωτή θεωρείται ότι έχει επαφή με μη θερμαινόμενο χώρο. Το ίδιο συμβαίνει και με μια σοφίτα ή ένα δωμάτιο στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας.

Η εταιρία Fragoulakis με 60 χρόνια εμπειρίας και συνεχούς παρουσίας στον κλάδο παρέχει υλικά για τα συστήματα μόνωσης που έχει και πλέον (εδώ και αρκετά χρόνια ) εμπορεύεται συστήματα κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Οπότε, σχετικά με το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ Οίκον, τις μονώσεις και τα μονωτικά υλικά καθώς και για κουφώματα μπορείτε να επισκεφτείτε το site και τις αντίστοιχες ενοτητες ή να καλέσετε στο 210 5 74 74 74 για να ενημερωθείτε κατάλληλα.

https://monosi-fragoulakis.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά