Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του (κάθε) ΣΚΑΪ, να κάνει την προπαγάνδα του…

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του (κάθε)...
Νασόπουλος Νάσος

Του Ν.Π. Νασόπουλου

Ας τελειώνουμε εξ αρχής με τα αυτονόητα: η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα όποια μορφή κι αν έχει, όποιον ιδεολογικό μανδύα κι αν προσπαθεί να ενδυθεί. Είναι λοιπόν καταδικαστέα και η βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Αλαφούζου και των δημοσιογράφων που δουλεύουν στο κανάλι του, να λένε όσα πιστεύουν, ακόμα κι αν δεν συνιστούν ενημέρωση, αλλά προπαγάνδα.

Γιατί το συγκεκριμένο κανάλι που ξεκίνησε θέλοντας να το θεωρούμε «BBC της Ελλάδας» και κατέληξε να ξεκινάει τη μέρα του με την «κυρά Τατιάνα» και να την τελειώνει με Survivor, ενδιαμέσως μεταδίδει και κάποιες εκπομπές λόγου, που το ίδιο τις τιτλοφορεί  «Δελτία Ειδήσεων», αλλά η κοινή λογική τις αποκαλεί «Δελτία Προπαγάνδας».

Μετά πάθους ωστόσο, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους να κάνουν ελεύθερα και άφοβα την Προπαγάνδα τους.

Όπως μετά πάθους οφείλουμε να υπερασπιστούμε και το δικαίωμα των πολιτικών (του προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών συμπεριλαμβανομένων) να εκφράζουν κι αυτοί ελεύθερα και άφοβα τις απόψεις τους, ακόμα κι όταν αναμασάνε στερεότυπα κλισέ του τύπου «η Δημοκρατία δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται».

Κι αν τόσο πολύ τους κόφτει η ασφάλεια και η ακεραιότητα της Δημοκρατίας, ας αναλογιστούν ότι το Πολίτευμα δεν προστατεύεται ούτε με «ξύλινη» φλυαρία, ούτε συγχέοντας την ενημέρωση με την προπαγάνδα.

Προσωπικώς χαίρομαι που το μόνον θύμα των δήθεν επαναστατών που έβαλαν την βόμβα ήσαν κάτι τζάμια και όχι κάποιος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι το δικαίωμά τους να λένε ό,τι τους κατέβει, όσο κι αν αποστρέφομαι το είδος της δημοσιογραφίας που κάνουν. Το  οποίο ξαναλέω, δεν είναι δημοσιογραφία, είναι προπαγάνδα.

Και τα σπασμένα τζάμια δεν μπορούν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα…

Γυαλιά καρφιά οι εγκαταστάσεις στον Σκάι - Έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις