Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γαβρόγλου: Πανελλαδικές τέλος - Χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων καθηγητών στην εκπαίδευση

Γαβρόγλου: Πανελλαδικές τέλος - Χιλιάδες...

Ο υπουργός Παιδείας ότι σε λίγο καιρό θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο

«Είμαστε πολύ κοντά στο να νομοθετήσουμε για να δώσουμε ένα ουσιαστικό περιεχόμενο στην τρίτη λυκείου, που στη χώρα μας είναι μια τρίτη λυκείου φάντασμα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, σημειώνοντας ότι θα είναι μία τρίτη λυκείου με λιγότερα μαθήματα και πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση με το απολυτήριο, το οποίο θα είναι αναβαθμισμένο. «Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης και δημιουργικής λογιστικής αυτός ο προϋπολογισμός. Καταφέραμε σε δύσκολες συνθήκες να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει δυναμικά προς όφελός της αν δεν υπάρχει πολιτική μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ασκεί μία κριτική που βασίζεται στη λογική της εκπαίδευσης ως προϊόν εμπορεύματος, όπως είπε. «Δεν το κρύβουν, το λέει και ο αρχηγός της ΝΔ με ακραίο τρόπο. Προσεγγίζουν την εκπαίδευση με την πολιτική κουλτούρα, ως να είναι επιχείρηση, γι' αυτό και δεν μπορούν να την σκεφτούν έξω από το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο. Για εμάς η εκπαίδευση έχει ανάγκη από ένα μακρόπνοο μεταρρυθμιστικό σχέδιο» τόνισε.

«Μετά από δέκα χρόνια προχωρούμε στον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ διορίζουμε 600 εκπαιδευτικούς που έχουν δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρούνται από το 2008» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Ο δικός μας προγραμματισμός δεν ήταν συνυφασμένος με το πόσα χρήματα έχει στη διάθεσή της η εκπαίδευση. Καταφέραμε μέσα σε τρία χρόνια να κάνουμε μεγάλα βήματα. Να αξιοποιήσουμε και να καθιερώσουμε τον θεσμό τις υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, αίτημα 60 ετών, που γίνεται πράξη. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν περισσότερα παιδιά και βρέφη στα σχολεία και περισσότεροι εργαζόμενοι και νηπιαγωγοί».

Ο κ. Γαβρόγλου έδωσε έμφαση και στην ένταξη 8.000 προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, αλλά και στο γεγονός ότι, «παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις ακραίων κύκλων στη Θράκη, δημιουργήσαμε πιλοτικά νηπιαγωγεία για παιδιά μειονοτήτων, ώστε να μάθουν την ελληνική γλώσσα χωρίς να απολέσουν τη δική τους.

Επίσης, μίλησε για πρωτοβουλίες στην ειδική αγωγή που δεν αμφισβητούνται από κανέναν και για νέες δομές αυτοαξιολόγησης των σχολείων που κατήργησαν ένα τιμωρητικό διάταγμα.

«Για πρώτη φορά η νέα αρχιτεκτονική για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα μειώσει τη διαφορά ανάμεσα στα πανεπιστήμια του κέντρου και της περιφέρειας, που θα είναι ανοικτά στις διεθνείς συνεργασίες» υπογράμμισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας παράλληλα τα 10.000 ευρώ που θα δίνονται για κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

«Μέσα από τον προγραμματισμό μας, που ξεκίνησε από όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας και με τη λογική ότι θα βγαίναμε από τα μνημόνια, ολοκληρώσαμε την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, εξορθολογίσαμε το δημοτικό και το γυμνάσιο, αναβαθμίζουμε ποιοτικά το λύκειο, χτίζουμε την αρχιτεκτονική της νέας ανώτατης εκπαίδευσης και προχωράμε στους διορισμούς 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια» κατέληξε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις