Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Μαρινάκης απάντησε για τη φωτογραφία αγκαλιά με τον Πετσίτη

Ο Μαρινάκης απάντησε για τη φωτογραφία α...

Επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε πρόσωπο των ημερών έχει αναδειχθεί ο Μανώλης Πετσίτης. Εδώ και μέρες τα εκδοτικά μέσα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, συνδέουν τον πρώην συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με τον Αλέξη Τσίπρα, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες του 2015.

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα μέσα του κ. Μαρινάκη,  ο κ. Πετσίτης από σερβιτόρος με χαμηλό μισθό, εξελίχθηκε σε συνεργάτη επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ανέπτυξε σχέση με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τα χρέη της εταιρείας του ELFE προς τη ΔΕΠΑ.

Μάλιστα, αναφέρουν πως μέσα σε τρία χρόνια, από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση και από τη ΝΔ, η οποία έχει ρωτήσει την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος είναι ο ρόλος του κ. Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον κ. Πετσίτη. Υπήρξε συνεργασία, σε εθελοντική βάση και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση».

Το Σάββατο, όμως, η Εφημερίδα των Συντακτών, δημοσίευσε  φωτογραφίες του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του ιστορικού στελέχους και παλαιού αντιπροέδρου της ομάδας, Σάββα Θεοδωρίδη, και της εμπορικής διευθύντριας της Alter Ego (της εταιρείας που εκδίδει «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ»), Πέννυς Λάγκα, παρέα με τον Μανόλη Πετσίτη.

Αργότερα την ίδια ημέρα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη ΝΔ πως βρίσκεται πίσω από το όλο θέμα και πως «τελικά, η ΝΔ ούτε ένα fake σκάνδαλο της προκοπής δεν μπορεί να στήσει. Ό,τι επιχειρεί, άλλωστε, είναι υπό την καθοδήγηση του στενού φίλου, εφοπλιστή και υπόδικου επιχειρηματία. Και όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, και η πολιτική γραμμή, αλλά και οι σκευωρίες».

Η απάντηση Μαρινάκη

Πριν από λίγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, όπου επί της ουσίας αναφέρει πως δεν γνώρισε προσωπικά τον Μανώλη Πετσίτη.

Η απάντηση του κ. Μαρινάκη, όπως δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, έχει ως εξής:

«Κάθε άλλο παρά άξιο σοβαρής απαντήσεως είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών.

Παρόλα αυτά επειδή αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας έχω να πω τα εξής:

Το συγκεκριμένο… άνθος του πολιτικού υποκόσμου ούτε το γνώριζα, ούτε συνεργάστηκα μαζί του, ούτε τον είχα σε payroll να τον πληρώνω όπως επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες με το δημόσιο ή χρωστούν σ’ αυτό.

Ούτε βέβαια είχαμε μαζί δουλειές με offshore εταιρείες στην Κύπρο, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα. Στις 24 Ιουνίου του 2015, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Ολυμπιακού ο διευθύνων σύμβουλος της NOVA Πάνος Παπαδόπουλος έφερε μαζί του ένα άγνωστο σε εμένα πρόσωπο τον Μανώλη Πετσίτη.

Ο ίδιος ζήτησε και έβγαλε μαζί μου μια φωτογραφία από το κινητό του όπως δεκάδες άλλοι άνθρωποι καθημερινά. Το σημερινό παραμύθι δεν έχει δράκο. Αντιλαμβάνομαι όμως τον πανικό του Μαξίμου και των φίλων του. Αντί να ασχολούνται με κουτσομπολιά, ας κοιτάξουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα από την δράση του Πετσίτη, φίλου και συντρόφου των Νίκου Παππά και Αλέξη Τσίπρα.

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την καταρρέουσα κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της. Αυτοί που ανακάλυψαν και ανέδειξαν τον κ. Πετσίτη σε μεγαλοπαράγοντα του δημοσίου βίου ήρθε η ώρα να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις