Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δολοφονία Ελένης: Στο ίδιο κελί οι δυο κατηγορούμενοι - Οργισμένη αντίδραση από Κούγια

Δολοφονία Ελένης: Στο ίδιο κελί οι δυο κ...

Νέα στοιχεία στο φως

Αποκαλύψεις για το προφίλ των κατηγορούμενων για τη  δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος Μεσογειακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη, έρχονται στη δημοσιότητα με τη διαρροή καταθέσεων από την ανάκριση της πολύκροτης υπόθεσης. Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Αλέξης Κούγιας, με δήλωσή του κάνει λόγο για «επιλεκτική διαρροή διαφόρων εγγράφων» με στοιχεία που «κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν υπέρ του 21χρονου κατηγορούμενου».

Όπως γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου η μητέρα του 21χρονου κατηγορουμένου κατέθεσε ότι ο γιος της αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα ναρκωτικά και μάλιστα βρισκόταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Ανεπισήμως είχε γίνει γνωστό συγκεκριμένα ότι κατά την διάρκεια της κράτησής του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου του είχε χορηγηθεί κάποιο σκεύασμα χωρίς όμως να διευκρινιστεί αρμοδίως για την σύστασή του.

Η μητέρα του φέρεται στην κατάθεσή της να ανέφερε ότι ο 21χρονος παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες και μάλιστα από μικρή ηλικία και ότι κατέβαλλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται μάλιστα λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο 19χρονος κατηγορούμενος θα καταθέσει ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η μητέρα του 21χρονου αναφέρθηκε στην οικογενειακή τους κατάσταση και ξεκαθάρισε ότι την 28η Νοεμβρίου 2018 η ίδια απουσίαζε από τη Ρόδο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα. Αναφέρθηκε ακόμη στο χαρακτήρα και στα προβλήματα του γιου της, ενώ επεσήμανε ότι ο σύζυγός της, που ομοίως έχει κληθεί για κατάθεση, απουσιάζει στα Γρεβενά.

πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο 19χρονος κατηγορούμενος θα καταθέσει ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στο ίδιο κελί οι δύο νεαροί

Ενώ αρχικά ο 21χρονος Έλληνας και ο 19χρονος Αλβανός προγραμματίστηκε να παραμείνουν σε εντελώς διαφορετικούς χώρους και χωρίς να έχουν επαφή μεταξύ τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia τελικά… μοιράζονται προς το παρόν το ίδιο κελί!

Πρόκειται ουσιαστικά για τον λεγόμενο «χώρο υποδοχής» που είναι ειδικά διαμορφωμένος για έκτακτες και ιδιαίτερες περιπτώσεις κρατουμένων, ο οποίος, όμως, είναι ένας και ενιαίος.

Έτσι, για την ώρα, οι δυο φερόμενοι ως δράστες παραμένουν μαζί, στον ίδιο χώρο, κάτω από εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας και, φυσικά, σε πλήρη απομόνωση από τους υπόλοιπους κρατούμενους στο Φελλί Γρεβενών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τουλάχιστον τρεις μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων που μίλησαν στο Kozanimedia, οι μεταξύ τους σχέσεις εμφανίζονται να είναι αρκετά (εώς πολύ..) καλές, χωρίς καμία προστριβή για τα όσα τραγικά συνέβησαν στη Ρόδο. κάτι που έχει προκαλέσει (όπως είναι λογικό) πολλές απορίες και ερωτηματικά στο προσωπικό των φυλακών υψίστης ασφαλείας των Γρεβενών.

Οργή από Κούγια

Οργισμένη ανακοίνωση σχετικά τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει, όπως είναι γνωστό, την υπεράσπιση του βήματος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Τοπαλούδη, στην υπόθεση της φοιτήτριας στη Ρόδο που, αφού βιάστηκε κατ' επανάληψη και με διαφορετικούς τρόπους, ακολούθως δολοφονήθηκε άγρια από δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι στις Φυλακές Γρεβενών.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι την επιλεκτική διαρροή διαφόρων εγγράφων της δικογραφίας με στοιχεία, τα οποία "κάποιοι" προσπαθούν να εμφανίσουν ως δήθεν στοιχεία υπέρ των απόψεων του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του Έλληνα μονίμου κατοίκου Ρόδου, του οποίου οι γονείς είναι και σημαντικοί παράγοντες της κοινωνίας του επιχειρείν στο νησί.

Το δικηγορικό μας γραφείο κράτησε εξαρχής μια ιδιαίτερα ευπρεπή στάση έναντι των κατηγορουμένων και φαίνεται ότι κάποιοι παρεξήγησαν την ευπρέπεια και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα.

Τις τελευταίες 2 ημέρες παρακολουθήσαμε την επιλεκτική διαρροή εγγράφου με στοιχεία DNA, τα οποία αφορούσαν ένα σίδερο που ουδεμία σχέση είχε με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου θύματος.

Ήδη χθες η κυρία Ανακριτής Ρόδου, έχοντας αγανακτήσει γιατί αυτά τα στοιχεία DNA υπήρχαν μόνο στις διωκτικές αρχές και στους συνηγόρους υπερασπίσεως των κατηγορουμένων, ενώ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ, αποφάσισε πλέον να λαμβάνουν αντίγραφα της δικογραφίας οι διάδικοι - κατηγορούμενοι μία φορά το μήνα, ώστε να σταματήσει αυτή η επιλεκτική διαρροή.

Τη Δευτέρα το δικηγορικό μας γραφείο θα τοποθετηθεί εκτενώς για τις μελλοντικές μας ενέργειες, ώστε λόγω και του γεγονότος ότι η οικογένεια του θύματος κατοικεί στο Διδυμότειχο και ουδεμία σχέση έχει με την εν γένει κοινωνία της Ρόδου (λιμενική αρχή, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτευτές, σημαντικούς παράγοντες κλπ) και εμείς οι συνήγοροί της δικηγορούμε στην Αθήνα, να μην υπάρξει καμία δυνατότητα να μην εκδοθεί δίκαιη απόφαση, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων κάποιων στην υπόθεση αυτή, και με δεδομένο ότι για τις δικαζόμενες πράξεις θα αποφασίσουν και 4 ένορκοι, μέλη της κοινωνίας είτε της Ρόδου είτε της Κω».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις