Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φωτήλας: Απαράδεκτες πολιτικές διώξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς

Φωτήλας: Απαράδεκτες πολιτικές διώξεις σ...

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, αναφέρονται τα εξής: "Στις συνεχείς και απαράδεκτες πολιτικές διώξεις κατά στελεχών των Νοσοκομείων από διοικητές που διόρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφέρονται με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους ο Βασίλης Οικονόμου, ο Ιάσονας Φωτήλας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το πρόσφατο περιστατικό αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με την αναιτιολόγητη καρατόμηση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί εάν είναι νόμιμη η εν λόγω καθαίρεση, εάν εφαρμόζονται αξιοκρατικά κριτήρια για την αντικατάσταση και εάν θα ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις για αντικατάσταση των στελεχών που έχουν ληφθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς

-        Υγείας

-        Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Απαράδεκτες πολιτικές διώξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς

 

Επανερχόμαστε στο πογκρόμ διώξεων που έχει παρατηρηθεί κατά στελεχών των Νοσοκομείων από τους διοικητές που διόρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πριν από 3 χρόνια. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε την πολιτική που εφαρμόζει (αρ. πρωτ. 8010/0.09.2016, αρ. πρωτ. 711/25.10.2017, αρ. πρωτ. 4003/08.03.2017), όπου οι παράνομες αποφάσεις και τότε των διοικήσεων είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων του προσωπικού και των εκπροσώπων τους.

Αυτή την φορά οι καταγγελίες αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω νοσοκομείο πλήττεται από τέτοιου είδους κακές πρακτικές. Το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί και άλλες μετακινήσεις στελεχών (όπως στην διοικητική υπηρεσία) με αποκορύφωμα τώρα την αναιτιολόγητη καρατόμηση της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει το θράσος στην απόφασή του να επικαλείται το άρθρο 30, παρ1α, του Νόμου 4369/2016, το οποίο όμως απαγορεύει κάθε αντικατάσταση προϊσταμένων πριν από τις τυπικές κρίσεις, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που τώρα έπραξε!!

Οι προαναφερθείσες «εκκαθαρίσεις» αποδεικνύουν περίτρανα τις παράνομες και ανορθόδοξες πολιτικές του Υπουργείου Υγείας, παρά τις δεσμεύσεις του για νομιμότητα διαφάνεια και αποπολιτικοποίηση της διοίκησης. Ο Τομέας Υγείας της χώρας μας πλήττεται από παντού και η κυβέρνηση με τις ενέργειές της έως σήμερα αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην ικανοποίηση των κομματικών της συμφερόντων.

Οι ευθύνες που απορρέουν από τις παράνομες αποφάσεις της είναι τεράστιες και να είναι σίγουρη πως όταν έρθει η ώρα θα αναζητηθούν.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. 1. Είναι νόμιμη η καθαίρεση των Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και η αντικατάστασή τους;
  2. 2. Εφαρμόζονται αξιοκρατικά κριτήρια κατά την αντικατάσταση των στελεχών των Νοσοκομείων; Αν ναι, ποια είναι αυτά συγκεκριμένα;
  3. 3. Θεωρείτε ότι ακολουθούνται οι διατάξεις του νόμου 4369/2016 στις μετακινήσεις των στελεχών από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων;
  4. 4. Θα ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις για αντικατάσταση των στελεχών που έχουν ληφθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων;"

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

  1. 1. Βασίλης Οικονόμου
  2. 2. Ιάσονας Φωτήλας
  3. 3. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης
  4. 4. Νίκος Παναγιωτόπουλος
  5. 5. Στέργιος Γιαννάκης
  6. 6. Χρήστος Κέλλας
  7. 7. Χρήστος Μπουκώρος
  8. 8. Άννα Καραμανλή
  9. 9. Μάνος Κόνσολας

10. Κωνσταντίνος Τασούλας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις