Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με το ψυχόδραμα από την Κοινο_Τοπία

Πάτρα: Βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας   μ...

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία σε συνεργασία με τη Ζωή Ντότσικα, κοινωνιολόγο, εκπ/νη ψυχοδραματίστρια, συνεργάτη ΨΥΚΑΠ, και εθελοντή του συλλόγου για ακόμα μια φορά οργανώνει βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με το ψυχόδραμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 6.30-9.30μμ στον πολυχώρο της Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος στην Πάτρα. Το εργαστήριο διάρκειας 3 ωρών είναι ένα ταξίδι στον κόσμο του ψυχοδράματος, προσανατολισμένο στη διεύρυνση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, μέσω της αξιοποίησης του υλικού που ο καθένας ήδη έχει μέσα του.

Μία ευκαιρία να συναντήσουμε τον εαυτό μας με έναν διαφορετικό τρόπο, να συναντηθούμε με άλλους, να μοιραστούμε, να συνδημιουργήσουμε!

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 2610.312155 (Ζωή Ντότσικα) και 2615.002009 γραμματεία Κοινο_Τοπίας. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας δήλωσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετασχόντων ενώ θα προηγηθούν τα άτομα που δεν έχουν ξαναζήσει μια τέτοια εμπειρία. Για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών η κατ΄ άτομο συμμετοχή στα έξοδα είναι 10€.

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ετυμολογικά, βγαίνει από την ψυχή και το δράμα, δηλαδή η δράση της ψυχής. Χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία από το θέατρο σαν εργαλεία κυρίως ώστε να επιτύχει τη διεύρυνση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Στο ψυχόδραμα, δημιουργείται ένας χώρος, όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Ο στόχος μας είναι να μοιραστούμε και να χωρέσουμε όλοι μαζί, και με αφορμή τη διαφορετικότητά μας να φτάσουμε στα κοινά μας σημεία και να τα αγκαλιάσουμε!

Το ψυχόδραμα και κυρίως η ομάδα είναι ένας τρόπος να δημιουργήσουμε μία άλλη μορφή οικογένειας, να δημιουργήσουμε μία αίσθηση ασφάλειας, μοιράσματος και «ανήκειν». Το ψυχόδραμα είναι ένας τρόπος να σχετιζόμαστε διαφορετικά με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή, μία μέθοδος για μία πιο συνεργατική και ανθρώπινη επικοινωνία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις