Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία της χορωδίας "Θεόδωρος Φωκαεύς" στο Χριστουγεννιάτικο διήμερο της "Ενωμένης Ρωμιοσύνης"

Συναυλία της χορωδίας "Θεόδωρος Φωκ...

Την Κυριακή στις 19.00 στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό»

Η «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» πραγματοποιεί αυτό το σαββατοκύριακο ένα γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο διήμερο εκδηλώσεων στην πόλη της Πάτρας, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», στο κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου, αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Στου Παραδείσου το περιβόλι».

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, η κεντρική εκδήλωση έχει θέμα «Αναπολώντας την παιδική αθωότητα με τα μάτια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», με μουσική επένδυση παιδικής χορωδίας, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν βιβλιοπαρουσιάσεις, παράσταση καραγκιόζη, κάλαντα και θα λειτουργήσουν εργαστήρι ζωγραφικής και Αγιογραφίας καθώς και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με προβολή ταινιών και διοργάνωση παιχνιδιών.

Την δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, έχουν προγραμματιστεί ανάλογες εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, ενώ το διήμερο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την το βράδυ της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 19.00, με συναυλία της Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς», με τίτλο «Τι Σοι προσενέγκωμεν Χριστέ». Ο Βυζαντινός χορός όπου πρόεδρος είναι ο ιατρός Γιώργος Βέργος, θα αποδώσει επίκαιρους ύμνους της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης και Παραδοσιακά Κάλαντα απ’ όλα τα μέρη της πατρίδας μας, υπό την διεύθυνση του χοράρχη του κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου.

Η «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» είναι σωματείο το οποίο αποτελείται από μέλη που τα συνδέει η αγάπη για τις αξίες μας, χωρίς τις οποίες δεν είναι δυνατόν να υπάρχουμε ως άτομα ελεύθερα καί ως Έθνος. Πιστεύει στη δύναμη της ενότητας καί θεωρεί ότι οι αξίες αυτές είναι η ψυχή του Γένους μας. Αν τις κρατήσουμε, θα μας διαφυλάξουν καί αν τις απεμπολήσουμε, θα χαθούμε. Βάσει του καταστατικού του, οι σκοποί του σωματείου είναι: η βαθύτερη γνώση, η βίωση, η προάσπιση και η προβολή των πνευματικών αξίων που συνθέτουν την ταυτότητά μας και χαρακτηρίζουν την ιδιοπροσωπία μας ως Ορθόδοξων Ελλήνων. Οι αξίες αυτές ειδικότερα είναι:

-Η μακραίωνη, πολυκύμαντη και εξόχως διδακτική ιστορία μας.

-Ο θεσμός της οικογένειας, που αποτελεί το κύτταρο του κοινωνικού σώματος και την « κατ᾿ οίκον Εκκλησίαν».

-Η απαράμιλλη Ελληνική γλώσσα, στην οποία κατά Θεία πρόνοια γράφτηκε το Ευαγγέλιο της αποκαλυφθείσας αλήθειας και η Ελληνοχριστιανική παιδεία.

-Η Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, που αποτελεί την μνήμη του λαού.

Η προσπάθεια είναι εγγενής. Βγαίνει από τα σπλάχνα του λαού μας, ο οποίος αγαπά τις αξίες του και θέλει την ενότητά του. Το ιδιαίτερο γνώρισμα αυτού του φορέα είναι η συνεργασία, ο συντονισμός και η προβολή του έργου και άλλων ιδρυμάτων, συλλόγων, σωματείων, ενώσεων, οργανισμών και προσώπων, που συμφωνούν με το πνεύμα και τους σκοπούς του, με στόχο την αφύπνιση και τη στροφή προς τις αξίες μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture