Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ήμουν δίπλα του, μέσα σε μια λίμνη αίματος" - Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα

"Ήμουν δίπλα του, μέσα σε μια λίμνη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την Πάτρα

«Βγήκα από το αυτοκίνητο και αντίκρισα το παιδί, στο έδαφος, μέσα σε μία λίμνη αίματος» ανέφερε σήμερα, ενώπιων του δικαστηρίου της Πάτρας, η γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο που βρισκόταν πίσω από τον άτυχο 14χρονο Πάνο Τζαβάρα, όταν ένα τζιπ «έπεσε πάνω του» και τον εκσφενδόνισε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

O 14χρονος άφησε την τελευταία του πνοή 17 μέρες μετά το μοιραίο τροχαίο

 

Έδωσε μάχη στην Εντατική του νοσοκομείου του Ρίου και άφησε την τελευταία του πνοή 17 μέρες μετά το μοιραίο τροχαίο.

Η δίκη για το τραγικό δυστύχημα συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο της Πάτρας και η ιστορία που συγκλόνισε την Πάτρα τον Μάιο του 2012 ζωντάνεψε μέσα από την κατάθεση της γυναίκας που «ακολουθούσε», με το αυτοκίνητο της, τον Πάνο και τον αδελφό του που ήταν πάνω στα ποδήλατα τους και  επέστεφαν από το σχολείο.

Στο εδώλιο η οδηγός του τζιπ που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο 14χρονος Πάνος Τζαβάρας - Θλίψη σε όλη την πόλη- Θρήνος για τους συμμαθητές του

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε ότι ο Πάνος- και ο αδελφός του- παρέμεναν στο δικό τους ρεύμα όταν είδαν ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα να έρχεται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. «Όταν είδα το αυτοκίνητο, η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν:

"Αμάν! Θα πέσει επάνω μου" ανέφερε η μάρτυρας τονίζοντας ότι ήταν ένα πολύ επικίνδυνο σημείο και πως κατάλαβε ότι η οδηγός πήγαινε με πάνω από 50 χλμ. ενώ θα έπρεπε στο συγκεκριμένο σημείο να πηγαίνει με 25 χλμ.

 

Ήθελε να ρίξει την ευθύνη σε εμένα

 

«Όλα έγιναν αστραπιαία. Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε το παιδί. Βγήκα από το αυτοκίνητο και το είδα δίπλα μου, μέσα σε μία λίμνη αίματος» ανέφερε δακρυσμένη.

«Αυτό  που θυμάμαι είναι ότι η οδηγός μιλούσε συνέχεια στο κινητό της. Εγώ βρισκόμουν δίπλα στο παιδί και μάλιστα όποιος περνούσε θεωρούσε ότι εγώ είχα προκαλέσει το δυστύχημα. Άλλωστε η οδηγός του τζιπ αυτό προσπάθησε να υπονοήσει. Δεν έδειξε καμία συμπαράσταση» ανέφερε και διευκρίνισε πώς αν το παιδί ήταν εκείνο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, θα  το είχε δει.

Επίσης ανέφερε ότι δεν είδε το σώμα του παιδιού πάνω στο δικό της αυτοκίνητο και τόνισε ότι τα παιδιά δεν έκαναν τίποτα επικίνδυνο.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ  της κατάθεσης που είχε δώσει την ημέρα του δυστυχήματος και της κατάθεσης που έδωσε στο διακστήριο.

Η ίδια εξήγησε ότι μετά το τροχαίο δυστύχημα βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, ενώ διευκρίνισε ότι στην αρχική κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία (και στην οποία ανέφερε ότι το τζιπ δεν βγήκε από την πορεία του) δεν γράφτηκαν όλα έτσι όπως ακριβώς τα είπε και τα κατέθεσε. Εξήγησε μάλιστα ότι αυτό συνέβη εξαιτίας πίεσης που ασκήθηκε από δημόσιο πρόσωπο.

Πρόκειται για πρόσωπο που ορκίστηκε Υφυπουργός τον Ιούνιο του 2012. Ωστόσο την ημέρα του δυστυχήματος όπου και κατέθεσε η συγκεκριμένη μάρτυρας (02/05) δεν είχαν προκηρυχθεί εκλογές. Προκηρύχτηκαν στις 07/05 και το συγκεκριμένο πρόσωπο ορκίστηκε υφυπουργός στις 22/06 μετά τις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν στις 17/06.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και συγγενικό πρόσωπο της κατηγορούμενης το οποίο ανέφερε ότι μετά το δυστύχημα ήταν σε κατάσταση σοκ.

Τόνισε επίσης ότι η οικογένεια της κατηγορούμενης ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση του 14χρονου, ότι βρισκόταν καθημερινά στην εντατική, και ότι προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του χωρίς αποτέλεσμα. «Βρίσκαμε μπροστά μας τοίχο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην προηγούμενη δικάσιμο

Ο αδελφός του Πάνου που σήμερα είναι 20 χρόνων περιέγραψε στο δικαστήριο όσα έγιναν την ημέρα που του άλλαξε τη ζωή.

«Ήταν μία κανονική μέρα, με ωραίο καιρό και αποφασίσαμε να πάμε στο σχολείο με τα ποδήλατα μας. Μετά το σχολείο, στις 13:50 βρισκόμασταν στο ύψος της γέφυρας, κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Ρίου.

Είδα να έρχεται ένα τζιπ με μεγάλη ταχύτητα από την άλλη κατεύθυνση. Πίσω μου βρισκόταν ο Πάνος και ακολουθούσαν δύο αυτοκίνητα. Πέρασε ξυστά από εμένα ενώ εγώ δεν έκανα κανέναν ελιγμό.

Όταν γύρισα πίσω μου να δω αν ο Πάνος είχε γλιτώσει, είδα ότι είχε εκσφενδονιστεί στο αριστερό μέρος του πρώτου αυτοκινήτου που βρισκόταν πίσω μας, ενώ το ποδήλατο στο δεύτερο που ακολουθούσε.

Έτρεξα στον αδελφό μου και από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν τα έχω ξεκάθαρα. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο νοσοκομείο στο οποίο η οδηγός δεν ήρθε μαζί μας» ανέφερε.

«Ερχόταν όλο και πιο πάνω μας»

 

Οι καταθέσεις

Η δίκη για το θάνατο του Πάνου Τζαβάρα ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας του. Περιέγραψε όσα γνώριζε σχετικά με το δυστύχημα τονίζοντας ότι ο μικρός της γιος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας δεν άλλαξε ποτέ ούτε μία λέξη, όσες φορές κι αν μίλησε, για όσα συνέβησαν.

«Ερχόταν όλο και πιο πάνω μας». Αυτά ήταν τα παιδικά λόγια του γιου μου για να περιγράψει πώς έγινε το δυστύχημα και για να εξηγήσει ότι η οδηγός του αυτοκινήτου είχε περάσει στο αντίθετο ρεύμα” είπε η μητέρα του Πάνου τονίζοντας ότι μετά από αυτό το παιδί της προσπαθεί να επιβιώσει.

Στην ερώτηση της έδρας για το αν η οδηγός του αυτοκινήτου στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας κι αν είχε επαφή μαζί της, απάντησε πως η ίδια δεν ήρθε σε άμεση επικοινωνία αλλά ότι της έστειλε ένα γράμμα, 16 ημέρες μετά το θάνατο του παιδιού, έτσι ώστε να δηλώσει ότι συμπάσχει μαζί της.

Η κατάθεση του παππού του

«Θα σας εξιστορήσω τα γεγονότα που οδήγησαν την οικογένεια μας σε μία δια βίου θλίψη» είπε στην αρχή της κατάθεσης του, ενώπιων του δικαστηρίου, ο παππούς του Πάνου Τζαβάρα.

«Η οδηγός του αυτοκινήτου ως ένας άλλος μαύρος χάρος πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε το παιδί μας. Είμαστε τυχεροί- μέσα στην ατυχία μας- που δεν σκότωσε και το άλλο μας παιδί.  Όχι μόνο συγγνώμη δε ζήτησε αλλά όσο εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε τον πόνο μας, εκείνη και το περιβάλλον της, μας προκαλούν.

Στην κατάθεση του αναφέρθηκε και στην αντίδραση της οδηγού μετά το ατύχημα λέγοντας πως αντί να τρέξει στο παιδί που είχε χτυπήσει, βρισκόταν συνεχώς στο απέναντι πεζοδρόμιο μιλώντας στο τηλέφωνο, την ώρα που ο 13χρονος εγγονός βρισκόταν πάνω από τον Πάνο προσπαθώντας να τον βοηθήσει.

Η κατάθεση της θείας του

Η αδελφή της μητέρας του Πάνου, κατά την κατάθεση της, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που, όπως εξήγησε, έγινε στο νοσοκομείο.

«Ενώ η αδελφή μου χρειαζόταν μία κίνηση συμπαράστασης, ήρθε να μας μιλήσει η οδηγός του αυτοκινήτου που βρισκόταν πίσω από το ποδήλατο του Πάνου και μας είπε πως ερχόταν με τόση φόρα που αν δεν έπεφτε πάνω στο παιδί … θα έπεφτε πάνω της» ανέφερε ενώ στο τέλος της κατάθεσής της έστρεψε το βλέμμα της στο εδώλιο λέγοντας στην κατηγορούμενη  πως δεν άκουσαν από εκείνη ένα «λυπάμαι» που ίσως μετρίαζε τον πόνο τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις