Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Γιωργής Χριστοδούλου έρχεται στην Πάτρα με την παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι» και μιλάει στο thebest

Ο Γιωργής Χριστοδούλου έρχεται στην Πάτρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου

Στην Πάτρα βρίσκεται ο Γιωργής Χριστοδούλου ο οποίος θα παρουσιάσει στις Γραμμές Τέχνης την παράταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι». Πρόκειται για μία παράσταση που ξετυλίγει στο πρώτο μέρος τα άγνωστα "χαμένα" τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι μέχρι τις ελληνικές επιτυχίες του που ακολούθησαν όπως το «Ζητάτε να σας πω», τους έρωτες και τη ζωή του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργης Χριστοδούλου με τη ζεστή φωνή του και τις αφηγήσεις του, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου.

Λίγο πριν την επίσκεψη του στην Πάτρα, μίλησε στο thebest.gr.

Ποια είναι η σχέση σας με την Πάτρα;
Αγαπάω πολύ την Πάτρα. Εδώ τραγούδησα πολλές φορές, ακόμα και μέσα στην κεντρική πλατεία, αλλά και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σας και σε άλλα στέκια. Εδώ έχω ηχογραφήσει έναν πολύ αγαπημένο μου δίσκο, στο στούντιο του Σταύρου Γασπαράτου. Είναι μια πολύ αγαπημένη πόλη και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσω τον Αττίκ στο Παρίσι.

Επιδιώκω να πλησιάσω ένα αποτέλεσμα που να γαληνεύει το μέσα μου

 

Τι θα παρουσιάσετε την Παρασκευή και το Σάββατο στις «Γραμμές Τέχνης»;
Ο Αττίκ στο ΠΑρίσι είναι μαι παράσταση που συνδιάζει την αφήσγηση με τη μοσυική ακι τα τραγούδια. Αφηγούμαι λοιπόν την άγνωστη και πολύ ενδιαφέρουσα, σχεδόν κινηματογραφική θα έλεγα, ζωή του Αττίκ μαζί με τα τραγούδια που έγραψε σε όλο τον κόσμο μέχρι που κατέληξε στη Ελλάδα για να ανοίξει τη θρυλική Μάντρα και να κάνει μεγάλη επιτυχία.

Στο δεύτερο μέρος, τραγούδια κλασικά, όπως το Ας ερχόσουν για λίγο, Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά, Πόσο λυπάμαι, το καθένα με τη μοναδική δική του ξεχωριστή ιστορία.

Ποιοι είναι οι συνεργάτες σας επί σκηνής;
Ο Χάρης Σταυρακάκης, που είναι ένας εξαιρετικός πιανίστας ο οποίος εδώ παίζει και ακορντεόν, ένας μουσικός με λεπτό γούστο και ευαισθησία, αυτό δηλαδή ακριβώς που χρειάζεται αυτή η παράσταση.

Τι είναι αυτό που επιδιώκετε μέσα από τις δουλειές και τις συνεργασίες σας;

Να πλησιάσω όσο γίνεται σ' ένα αποτέλεσμα που να γαληνεύει το μέσα μου αλλά και τους άλλους. Να μας ξανακάνει -έστω- για λίγο, σαν τα παιδιά, καλοσυνάτους. Αυτό νομίζω θα ήταν το πιο όμορφο που θα μπορούσα να κάνω, ξέρω δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πάντα ο στόχος.

Η παράσταση έχει θεατρικότητα, χιούμορ, συγκίνηση και πληροφορίες για άλλες εποχές

 

Η παράσταση ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Αθηνών το 2016 και ταξίδεψε σε Ελλάδα και εξωτερικό αποσπώντας θετικά. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας κέρδισε κοινό και κριτικούς;

Το ότι συνδυάζει θεατρικότητα, χιούμορ, συγκίνηση και πληροφορίες για άλλες εποχές που μπορεί να φανούν χρήσιμες στο τώρα. Δηλαδή, παλαιότερα κάποιοι άνθρωποι είχαν μια άλλη στάση προς τα πράγματα τα καθημερινά, αυτά που εμείς προσπερνάμε και ίσως έδιναν και άλλη αξία στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι ιστορίες και τα τραγούδια που έχω επιλέξει να τραγουδήσω και να αφηγηθώ "δείχνουν" προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι είναι αυτό που αγγίζει περισσότερο εσάς σε αυτή την παράσταση;
Η αίσθηση του ακροατηρίου όταν είναι προσηλωμένο και κρέμεται από τα χείλη μου.
Είναι κάτι μαγικό, δεν περιγράφεται. Μπορεί να είμαστε όλοι σιωπηλοί σε μια αίθουσα και να μιλώ μόνον εγώ, όμως σε κάθε παύση, έστω μικρή, ακούγονται οι ανάσες του κόσμου που παρακολουθεί, αυτό είναι μια μικρή συνομωσία σε κάτι όμορφο και ποιητικό που γεννιέται εκείνη τη στιγμή . Αυτό το κλίμα είναι η μεγαλύτερή μου ανταμοιβή.

Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή μέσα σε αυτήν;
Δεν θα σας την αποκαλύψω. Είναι όμως στο τέλος της παράστασης.

Μέσα από την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου… Λείπει αυτή η ατμόσφαιρα από την ελληνική μουσική σκηνή σήμερα;

Δεν ξέρω αν λείπει. Τα υλικά είναι απλά. Η κλασική συνταγή που λένε. Μπορείς να πετύχεις πολλά, όταν ξέρεις να διηγείσαι καλά ιστορίες.

Αυτό είναι η παράστασή μας, μαζί με τραγούδια. Αυτό είναι κάτι που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια. Κι όταν πετυχαίνει, όταν οι συνθήκες ευνοούν, συμβαίνει κάτι μαγικό. Απλώς, δεν βασίζεται σε αλλαγές σκηνικών ή φώτων, είναι το κείμενο, η μουσική, η διαθεσιμότητα, η αμεσότητα, το μπρίο του ερμηνευτή που συντελούν στο αποτέλεσμα.

Τι υπάρχει στα άμεσα σχέδια σας;

Συναυλίες με τον νέο μου δίσκο "Αν η αγάπη ήταν δρόμος", παραστάσεις με το O Αττίκ στο Παρίσι, ντουέτα με την Ανδριάνα Μπαμπάλη. Παράλληλα ετοιμάζω ένα παιδικό κύκλο τραγουδιών που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

 

Info

"O Αττίκ στο Παρίσι"

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου

Σάββατο στις 21:30

Κυριακή στις 20:00

Κείμενα: Γιώργης Χριστοδούλου
Σκηνικό - ρούχα: Βασίλης Μπαρμπαρίγος

Γραμμές Τέχνης, (Μαιζώνος 271, Πάτρα)
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου :10€
Πληροφορίες- Κρατήσεις θέσεων : 6906569578

www.giorgismusic.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight