Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανυπότακτη Πολιτεία: Τα πιο σημαντικά προβλήματα της Πάτρας ενόψει των δημοτικών εκλογών

Ανυπότακτη Πολιτεία:  Τα πιο σημαντικά π...

Εκδήλωση στο 21ο Forum Ανάπτυξης

“Είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε στη μάχη των εκλογών με καθαρό το βλέμμα μας στο μέλλον. Η απάντηση στην ερώτηση που μας κάνουν είναι αυτονόητη. Θα είμαστε στις εκλογές”, δήλωσε ο Χρήστος Πατούχας στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Δημοτική Κίνηση «Ανυπότακτη Πολιτεία», στο 21ο Forum Ανάπτυξης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης, εστίασε στα θέματα του θαλασσίου μετώπου, στη νέα σιδηροδρομική γραμμή αλλά και στο φράγμα Πείρου Παραπείρου, κατά την κεντρική τοποθέτησή του στο βασικό θέμα της εκδήλωσης: «Τα πιο σημαντικά προβλήματα της πόλης μας ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου».

Συνεχίζοντας ο κ. Πατούχας, τόνισε: “Η Ανυπότακτη Πολιτεία στα 15 χρόνια παρουσίας της στα δημοτικά πράγματα μπορεί να υπερηφανεύεται για τη συμβολή της στον πολιτικό διάλογο και την οργάνωση του» και αναφέρθηκε στη στάση που τήρησε η παράταξη, επισημαίνοντας:  «Η  αυτοδιοίκηση που προτείνουμε εμείς, θέλουμε να είναι σύμμαχος των πολιτών για να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής τους και να λύνει κοινωνικά προβλήματα. Δεν αντιπολιτευτήκαμε ποτέ πρόσωπα ή κομματικές γραμμές μόνο. Υποστηρίξαμε τις προτάσεις μας επί όλων των Δημάρχων, επί όλων των Δημοτικών Αρχών. Από όλους τους Δημάρχους, ακόμη και με αυτούς που διαφωνούσαμε ριζικά, προσπαθήσαμε να πάρει η πόλη το κάτι παραπάνω. Δεν αλλάξαμε σε καμία μας θέση. Όσα λέγαμε θα τα ισχυριστούμε και το 2019 ”, υπογράμμισε ο κ. Πατούχας.

Ο Θύμιος Δραγώτης, υποψήφιος Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ο μίλησε για την κοινωνική πολιτική του Δήμου, δίνοντας έμφαση στην ανεργία.  “Η Πάτρα είναι από τις πόλεις που έχουν τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας. Με δεδομένο ότι το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ έχουν συνολικά 30 τμήματα που καταλαβαίνετε πόσο φοιτητές έρχονται στην Πάτρα κάθε χρόνο από άλλες πόλεις, η τεράστια ανεργία σημαίνει ότι η Πάτρα δεν είναι ελκυστικός τόπος για κρατήσει φοιτητές και σπουδαστές μετά το τέλος των σπουδών τους όταν αυτοί αναζητούν εργασία για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Για αυτό και εμείς θέσαμε ως σημαντική διεκδίκηση το να ληφθούν μέτρα για την ανεργία. Μείωση της ανεργίας σημαίνει ανάπτυξη όχι μονάχα για την πόλη, αλλά και για τους πολίτες. Ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2019, η συζήτηση αρχίζει εντός των ημερών, επεξεργαζόμαστε ήδη προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση των κοινωνικών παροχών”, επισήμανε.

Σε δύο βασικά προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών της Πάτρας αναφέρθηκε ο Βασίλης Κυπραίος υποψήφιος Διδάκτωρ Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών . “Αυτά δεν είναι άλλα από τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την επεξεργασία των υγρών λυμάτων» είπε και εκτίμησε ότι μέχρι το 2020 θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, αλλά δεν  έχει προχωρήσει καθόλου ο απαιτούμενος σχεδιασμός.

Σε ό,τι  αφορά στην επεξεργασία των λυμάτων και την αποχέτευση, παρατήρησε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη πλήρους ανεπτυγμένου αποχετευτικού δικτύου.

Σχετικά με τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας, υποστήριξε ότι υπάρχει υπερκορεσμός και οι κίνδυνοι που προκύπτουν είναι πολύ μεγάλοι. «Η θέση μας ως Ανυπότακτη Πολιτεία είναι σαφής: Δεν μπορεί να υπάρχει άλλος στόχος από την άμεση εγκατάλειψη του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας και την ανάπλαση του. Ωστόσο, προϋπόθεση για αυτό είναι η πραγματοποίηση των έργων στον Φλόκα. Στα αναγκαία έργα συγκαταλέγεται η κατασκευή του δρόμου προσπέλασης, η επέκταση του ΧΥΤΥ και η κατασκευή των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων και κομποστοποίησης ”, εξήγησε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις