Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κλείνει κι άλλο η "ψαλίδα" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Κλείνει κι άλλο η "ψαλίδα" ΝΔ-...

Αγγίζει το 5,3%

Σε μονοψήφιο αριθμό διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση, η οποία κάνει λόγο για είσοδο πέντε κομμάτων στη νέα Βουλή. Παραμένει υψηλή η αποχή, όπως και το ποσοστό των πολιτών που ακόμα δηλώνουν αναποφάσιστοι.

 

δημοσκόπηση Alco

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 23,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με τη διαφορά να μειώνεται στο 5,3%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,2%, ενώ ΚΚΕ (με 5,3%) και Κίνημα Αλλαγής (4,6%) συμπληρώνουν τη λίστα των κομμάτων που εισέρχονται στη Βουλή, καθώς «εκτός» μένουν το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 13,6%, ενώ την αποχή επιλέγει το 11,7%.

δημοσκόπηση Alco

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά αγγίζει Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 6,2%.

«Κανένας» η επιλογή για πρωθυπουργό

Την ίδια ώρα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (σε ποσοστό 58%) θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη» η πλειονότητα απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον πρόεδρο της Ν.Δ. το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.

δημοσκόπηση Alco

 

Τέλος, στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή» ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%.

Η έρευνα έγινε σε σταθμισμένο δείγμα 1.000 ατόμων απ όλη την Ελλάδα στο διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: efsyn.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις