Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών- «Φέρνει» υπογειοποίηση του τρένου

Στην Πάτρα ο γενικός γραμματέας του υπου...
Χριστακόπουλος Θάνος

ΟΛΟ το πρόγραμμα του κ. Θάνου Βούρδα

Στην Πάτρα θα βρεθεί αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας. Ο κ. Βούρδας αναμένεται να επισκεφθεί εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου να επιβλέψει την πρόοδο στην εκτέλεση των εργασιών στη διαδρομή Κιάτο-Ροδοδάφνη καθώς και να έχει συναντήσεις με φορείς της Αχαΐας και κατοίκους της Πάτρας.

Ανάμεσα σε άλλες επαφές που θα έχει ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών θα βρεθεί και με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Καστελόκαμπου όπου θα συζητηθεί το θέμα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από την περιοχή του Ρίου μέχρι και το κέντρο της Πάτρας (Άγιος Διονύσιος).

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο κ. Βούρδας θα παρουσιάσει στους κατοίκους αναλυτικά τη μελέτη του έργου το οποίο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, θα δημοπρατηθεί μέσα στον Φεβρουάριο του 2019.

Τα επιπρόσθετα κονδύλια για την υπογειοποίηση του τμήματος από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου που δεν περιλαμβανόταν στην αρχική μελέτη και τα οποία ανέρχονται σε 45εκ. ευρώ, έχουν εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σχέδιο επίσης περιλαμβάνει την αξιοποίηση της έκτασης που θα απελευθερωθεί στην επιφάνεια, συνολικής έκτασης 6,5 χιλιομέτρων, και στην οποία προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα γραμμικό πάρκο με ποδηλατόδρομο, πράσινο κ.α..

"Κάνουμε πράξη όσα έχουμε υποσχεθεί και όσα εξήγγειλε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης", σημειώνει μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Βούρδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Βούρδα στην Αχαΐα έχει ως εξής:

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018:

-10.30 Επίσκεψη στο εργοτάξιο Ξυλοκάστρου και στη Σήραγγα του Μελισσίου.

-13.30 Επίσκεψη στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Καστελόκαμπου Αχαΐας.

-18.00 Επίσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Αχαΐας.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

-11.00 Επίσκεψη στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και συνάντηση με φορείς από το χώρο των Μεταφορών.

-12.30 Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.

-13.30 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις