Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Πετρέλαιο θέρμανσης με...δόσεις και λίγο – «Τραγικός» Νοέμβριος - Πώς διαμορφώνεται η τιμή

Δυτ. Ελλάδα: Πετρέλαιο θέρμανσης με...δό...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αργά ξεκίνησε φέτος η ζήτηση

Αργότερα ξεκίνησε φέτος η ζήτηση  για πετρέλαιο θέρμανσης στην Αχαΐα και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες δεν έκριναν απαραίτητη τη λειτουργία των καλοριφέρ, πολλά εκ των οποίων μετατράπηκαν σε διακοσμητικά, την περίοδο της κρίσης και ιδιαίτερα στις πολυκατοικίες.

Η τιμή διάθεσης ξεκίνησε κατά μέσο όρο  στο 1,16 – 1,20 ανά λίτρο. Στην πορεία μειώθηκε η τιμή και πλέον διατίθεται κατά μέσο όρο από 1,01 ευρώ το λίτρο.

Η εικόνα σε Πάτρα και Αχαΐα

Ο πρατηριούχος  Παναγιώτης Θωμάς, που δραστηριοποιείται στην Πάτρα αναφέρει ότι τον Νοέμβριο η ζήτηση ήταν μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή  περίοδο κατά 30% ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ζήτηση κινείται σε καλύτερα και ικανοποιητικότερα επίπεδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις  οι παραγγελίες κυμαίνονται από 300- 700 λίτρα με τον μέσο όρο της ζήτησης να διαμορφώνεται στα 500 λίτρα. Παρατηρεί επίσης ότι οι περισσότερες παραγγελίες  αφορούν ενοίκους μονοκατοικιών σε περιοχές με περισσότερο κρύο,όπως  το Ρίο, ο Άγιος Βασίλειος και το Καστρίτσι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης  Βενζινοπωλών  Αιγιάλειας και Καλαβρύτων Χρήστος Πλατυκώστας επισημαίνει στο thebest.gr πως  η ζήτηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά 30- 40% δεδομένου ότι ο καιρός τον Νοέμβριο ήταν ζεστός για την εποχή. Εδώ και μιάμιση εβδομάδα  η ζήτηση είναι πιο αυξημένη ενώ στα Καλάβρυτα η ζήτηση ξεκίνησε νωρίτερα.

Κατά μέσο όρο η τιμή κυμαίνεται από 1,08 -  1,10. Οι περισσότερες παραγγελίες αφορούν μονοκατοικίες και κατά μέσο όρο η ποσότητα αγγίζει τα 500 λίτρα.

Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα

Ο  Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας  Δημοσθένης Κακούρης αναφέρει ότι η ζήτηση αυτή την περίοδο είναι στα ίδια περσινά επίπεδα και τις τελευταίες ημέρες η ζήτηση έχει αυξηθεί. Η τιμή κατά μέσο όρο στην περιοχή διαμορφώνεται   στο 1, 05 ευρώ ανά λίτρο. Ωστόσο το 50% των πελατών, όπως τονίζει προμηθεύεται μικρές ποσότητες της τάξης των 200 – 300 λίτρων.

Και στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης η ζήτηση άργησε να ξεκινήσει φέτος. Σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον κ. Κακούρη, οι πελάτες ζητούν να πληρώσουν σε δόσεις, πρακτική η οποία εφαρμόζεται μέσω πιστωτικής. Υπάρχουν κι εκείνοι επίσης, οι οποίοι ζητούν πίστωση χρόνου μέχρι να πληρώσουν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις