Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δέκα σπιτάκια "ομορφαίνουν" τα φετινά Χριστούγεννα την πλατεία Όλγας

Πάτρα: Δέκα σπιτάκια "ομορφαίνουν&q...

Θα φωτιστούν ανάλογα - Τοποθετήθηκαν κοντά στην παιδική χαρά

Όπως ήδη γράψαμε εκτός από την πλατεία Γεωργίου Α’ όπου ήδη έχει ολοκληρωθεί ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με επίκεντρο ένα ωραίο, πανύψηλο έλατο που θα φωτιστεί ανάλογα, και την πλατεία Τριών Συμμάχων όπου τοποθετήθηκε ένα Χριστουγεννιάτικο καραβάκι (ένα ωραίο παλιό ξύλινο σκαρί με το όνομα Νικόλαος), ο Δήμος Πατρέων φρόντισε να διακοσμήσει και να δώσει μία γιορτινή, παραμυθένια νότα και στο πάνω μέρος της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (πρώην Βασ. Όλγας) προς την πλευρά της Κολοκοτρώνη.

Τα 10 τον αριθμό σπιτάκια αποτελούν κατασκευές του Καρναβαλικού συνεργείου του Δήμου Πατρέων και θα φωτιστούν ανάλογα ενώ σκοπός των υπευθύνων του Δήμου (στην ομάδα που επιμελήθηκε το στήσιμο τους είναι και η συμπολίτισσα αρχιτέκτων Ράνια Σίνου) είναι μαζί και με το αιωνόβιο, σκιερό δέντρο στο πάνω μέρος της πλατείας που επίσης φωτίζεται με γιορτινά φωτάκια, να δημιουργηθεί μία διαφορετική ατμόσφαιρα στην πλατεία Όλγας που κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια είναι κάπως ταλαιπωρημένη, αν και στο ιστορικό κέντρο των Πατρών, με τα γνωστά προβλήματα μεταξύ αυτών και των ναρκωτικών.

Η πλευρά της πλατείας που επελέγη για να μπουν τα κουκλίστικα, πολύχρωμα σπιτάκια δεν ήταν τυχαία καθώς οι υπεύθυνοι ήθελαν αυτά να βρίσκονται κοντά στην παιδική χαρά ώστε να τα επισκέπτονται οι γονείς με τα παιδιά τους και να περιηγηθούν στο χώρο, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία έξυπνη πρωτοβουλία που ζωντανεύει και ομορφαίνει την πλατεία Όλγας μέσα στα Χριστούγεννα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις