Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο απόηχος της τιμητικής εκδήλωση των Προσκόπων προς τον Γ. Δάσιο και τον Δ. Σιμόπουλο

Πάτρα: Ο απόηχος της τιμητικής εκδήλωση ...

Η ανακοίνωση των προσκόπων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Σε μια σεμνή εκδήλωση φορτισμένη με μνήμες και άπλετο συναίσθημα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου στο Κελλάρι Νο 9 του Οινοποιείου της ΑΧΑΪΑ CLAUSS η απονομή της ανώτατης τιμητικής διάκρισης των Ελλήνων Προσκόπων, του Παράσημου του Αργυρού Φοίνικα, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στον ομότιμο καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γιώργο Δάσιο και στον φυσικό και αστρονόμο, επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλο, για τις διακεκριμένες και εξέχουσες υπηρεσίες που προσέφεραν στην Προσκοπική Κίνηση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 300 πρόσκοποι και φίλοι του προσκοπισμού, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Βουλευτής Ιάσωνας Φωτήλας, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων Διονύσης Πλέσσας, ο Αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΑΧΑΪΑ CLAUSS Νικόλαος Καραπάνος, η οικογένεια του π. Προέδρου της Δημοκρατίας και παλαιού πρόσκοπου του 2ου Συστήματος Πάτρας Κωστή Στεφανόπουλου, η φιλοπρόσκοπη οικογένεια Οικονόμου-Αντωνόπουλου της ΑΧΑΪΑ CLAUSS, κάτοχοι του Παρασήμου Αργυρού Φοίνικα από την Αθήνα και την Πελοπόννησο, παλαιοί πρόσκοποι της Πάτρας, ενήλικα στελέχη των Ελλήνων Προσκόπων από την Πάτρα και τον Πύργο καθώς και τα λυκόπουλα, πρόσκοποι και ανιχνευτές του 2ου Συστήματος Πάτρας, στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων του οποίου είναι μέλη οι τιμώμενοι.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Γενικού Εφόρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Χριστόφορου Μητρομάρα ο οποίος ευχαρίστησε τους τιμώμενους για την προσφορά τους ενώ στην κεντρική ομιλία, ο πρώην Γενικός Έφορος Χαράλαμπος Βογιατζής ανέλυσε το συμβολισμό του Παρασήμου και αναφέρθηκε στις ηθικές υπηρεσίες καθενός προσωπικά εκ των τιμωμένων προς την Κίνηση και την κοινωνία αλλά και για το παράδειγμα που δίνουν στους νέους. Ακολούθησε η προβολή αναδρομικών βίντεο από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής των τιμωμένων, που προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση, και η βράβευσή τους από τους κάτοχους του Παρασήμου Κωνσταντίνο Μαμουζέλο και Χαράλαμπο Βογιατζή.

Στις ομιλίες τους οι τιμώμενοι εξήραν την σημασία του προσκοπισμού τόσο στην διαπαιδαγώγηση των νέων όσο και στη διαμόρφωση του δικού τους προσωπικού και επαγγελματικού στίγματος. Επίσης ευχαρίστησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, τους παλαιούς προσκόπους της πόλης τους αλλά και την ΑΧΑΪΑ CLAUSS για την φιλοξενία της εκδήλωσης στις επιβλητικές της εγκαταστάσεις αλλά και για την ανοιχτή αγκαλιά που διατηρεί διαχρονικά για τους προσκόπους της Πάτρας.

Την εκδήλωση έκλεισε η ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ισίδωρου Κανέτη, ο οποίος αναφέρθηκε στον μοναδικό άλλο πατρινό κάτοχο του Παρασήμου, τον Κωστή Στεφανόπουλο προκαλώντας συγκίνηση."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις