Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιόρτασε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος - Ποιοι πήγαν - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Γιόρτασε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρό...

Ήταν παρών και του ευχήθηκε και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Αφιερωμένη στα ονομαστήρια του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβροσίου ήταν η περασμένη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, όπου, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 40 ετών ποιμαντικής του διακονίας, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πραγματοποίησε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συμμετεχόντων του Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας, Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, αναφέρθηκε στην 40ετή προσφορά του κ.κ. Αμβροσίου λέγοντας τα εξής:

«Με τη δημιουργική σας παρουσία 40 και πλέον χρόνια στην Ιερά Μητρόπολή μας είστε αφοσιωμένος στη διαποίμανση του τόπου αυτού, εργαζόμενος με το λόγο, τα έργα και την γραφίδα, ορθοτομώντας τον λόγο της αληθείας, εμπνέοντας και κληροδοτώντας σε όλους εμάς σοφία Θεού, υπόδειγμα συνέσεως, ζέουσα πίστη και θυσιαστική αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, λαμβάνοντας τον λόγο, ευχήθηκε στον κ.κ. Αμβρόσιο το «Εις πολλά έτη, Δέσποτα» καθώς και «η αρχιεροσύνη σας να συνεχιστεί για πολλά ακόμα έτη, διότι όλοι έχουμε ανάγκη να είστε εν ενεργεία Αρχιερεύς. Είστε ο πατέρας και διδάσκαλός μας! Μην αφήσετε τα τέκνα σας! Εδώ, στην θεόσωστη Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αλλά και μέσα στην Ιεραρχία, όπου εμείς, οι νεώτεροι, προσβλέπουμε στο τίμιο πρόσωπό σας, ακούμε τα λόγια σας, διδασκόμαστε και πορευόμαστε στους δρόμους που εσείς και οι Αρχιερείς, οι λυχνοστάτες της Ορθοδοξίας, της Πίστεως και της Πατρίδος, έχετε χαράξει!».

Στη συνέχεια πλήθος κόσμου μετέβη στο Επισκοπείο για να ευχηθεί στον κ.κ. Αμβρόσιο. Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, μοναχές και μοναχοί από Ιερές Μονές της περιοχής, εκκλησιαστικά συμβούλια, βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων και δεκάδες απλοί πολίτες, όλων των ηλικιών, προσήλθαν προκειμένου να ευχηθούν στον κ.κ. Αμβρόσιο, ο οποίος δεν σταμάτησε στιγμή να εκδηλώνει την πατρική του αγάπη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το απόγευμα της ίδια μέρας έγινε καλλιτεχνική εκδήλωση προς τιµήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», µε τη συμμετοχή της Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, της Γυναικείας Παραδοσιακής Χορωδίας, της Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου και της Χορωδίας Αιγίου 1933.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αρχιερατικός Ε-πίτροπος Αιγίου, π. Χρήστος Τσάκαλος. Ακολούθησαν οι ομιλίες των Αιδεσιμολογιωτάτων π. Βασιλείου Πετρόπουλου και π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με τον μεν πρώτο να κάνει μία σύντομη αναφορά στον Άγιο Αμβρόσιο Μεδιολάνων, τον δε δεύτερο να ομιλεί σχετικά με τη θέση του Επισκόπου εις την Εκκλησία.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, τον λόγο έλαβαν οι δήμαρχοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Γεώργιος Λαζουράς και Αθανάσιος Παναγόπουλος αντίστοιχα, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στο πρόσωπο, μα κυρίως στην προσφορά του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αμβροσίου.

Ο ίδιος ο κ.κ. Αμβρόσιος εμφανώς συγκινημένος και αναφερόμενος στην 40ετή Ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, είπε: «Ευχαριστώ τον Πανάγαθο Θεό, διότι πήρε εμένα, τον λούστρο, και με έκανε εργάτη Του!

Ο πατέρας μου ή-ταν τσαγκάρης, η μάνα μου μοδίστρα και εγώ από πολύ μικρή ηλικία γυάλιζα παπούτσια.. Από τότε όμως έλεγα: "Χριστέ μου, βοήθησέ με! Όπως τώρα γυαλίζω τα παπούτσια των ανθρώπων, κάποτε να με αξιώσεις να... γυαλίζω τις ψυχές τους!". Και με ελέησε ο Θεός, κάνοντάς με Ποιμενάρχη σας. Θέλω να γνωρίζετε πως έδωσα τα πάντα! Δεν κράτησα τίποτα για τον εαυτό μου! Και επειδή τελειώνει η θητεία μου, σας ζητώ για ακόμα μια φορά συγγνώμη για ότι σας έχω στενοχωρήσει ή πληγώσει...

Και αφού σας ζητήσω να εμπιστευθείτε τον Θεό και να κρατηθείτε από το φουστάνι τής Παναγίας μας, ευχηθείτε να μου δώσει ο Θεός χριστιανά τα τέλη της ζωής μου, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά και καλήν απολογίαν στο βήμα Του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις