Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ "ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΤΑΓΗ" ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ 17/12

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙ...

Ο 2ος κύκλος θα ανακοινωθεί σύντομα

Εξαιρετική ήταν η επιλογή της ταινίας που πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας το βράδυ της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2018 στα Odeon Veso Mare. Το φιλμ που ήταν και σε α’ προβολή για την Πάτρα ήταν μία συμπαραγωγή του Ισραήλ και της Γερμανίας, η «Κρυφή συνταγή – The cakemaker» σε σενάριο και σκηνοθεσία του 37χρονου Οφίρ Ραούλ Γκράιτσερ.

Με φόντο κατά κύριο λόγο την πόλη της Ιερουσαλήμ ο Ισραηλίτης κινηματογραφικός δημιουργός στην 1η μεγάλου μήκους ταινία του μας αφηγήθηκε μία τολμηρή ιστορία, ενίοτε πικρή και ίσως κάπως «αρρωστημένη» που έθιγε μεγάλα ζητήματα όπως τον «παράνομο» έρωτα αλλά και παράλληλα την ανάγκη της οικογένειας, το πένθος και την απώλεια ενός προσώπου που μοιραζόσουν έστω μία δυο φορές το μήνα, υπέροχες, μυστικές στιγμές και χαρές και μαζί έθιγε και τα κοινωνικά στερεότυπα καθώς ο κεντρικός ήρωας, ο Τόμας, ένας ταλαντούχος ζαχαροπλάστης ενός καφέ του Βερολίνου που είχε κρυφό δεσμό με έναν Ισραηλίτη παντρεμένο άνδρα και πατέρα ενός μικρού παιδιού, τον Όρεν, μαθαίνοντας πως αυτός έχει σκοτωθεί σε δυστύχημα, πηγαίνει στην Ιερουσαλήμ και πιάνει δουλειά στο καφέ της χήρας γυναίκας του όπου αρχικά αντιμετωπίζεται με καχυποψία από το εκεί εβραικό περιβάλλον.

Ατμοσφαιρική η εν λόγω ταινία, υποβλητική σε σημεία, καθόλου φλύαρη, χτίζει για να φτάσει στην αναμενόμενη ένταση του τέλους όπου κρύβονται και οι πιο ωραίες ίσως σκηνές μαζί και με κάποιες ερωτικές.

Μία σινεφίλ έκπληξη από αυτές που συχνά μας επιφυλάσσει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας και η πρόεδρος της Ελένη Δάσιου, η οποία το βράδυ της Δευτέρας 10/12 ήταν εκεί στο φουαγιέ των Odeon Veso Mare καλωσορίζοντας τους φίλους μέλη της Λέσχης φορώντας και ένα μπλουζάκι απ’ αυτά που βγήκαν για την επέτειο των 40 χρόνων λειτουργίας του σινεφίλ σωματείου της Πάτρας (κάθε μπλουζάκι που είναι χορηγία της Dur κοστίζει 5 ευρώ).

Την προσεχή Δευτέρα 17/12/2018 με το Ισπανικό φιλμ «Ένα Αξέχαστο καλοκαίρι» της Κάρλα Σιμόν η Λέσχη μας αποχαιρετά για το τρέχον έτος και λόγω των Χριστουγέννων όπως έχει καθιερώσει θα στήσει κι ένα γιορτινό χάπενινγκ με μουσική, κρασί, γλυκίσματα, κ.α. τόσο για τους θεατές που θα βγαίνουν από τις πρώτες προβολές όσο και γι’ αυτούς που θα πηγαίνουν στην βραδινή των 22.30.

Η επιστροφή θα γίνει τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 με την προβολή του φιλμ "Χίτλερ εναντίον Πικάσο και των άλλων" και στις 14/1 θα ξεκινήσει ο 2ος κύκλος προβολών, το πρόγραμμα του οποίου καταρτίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Λέσχης είναι το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture