Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονίζει οι μετανάστης που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση: «Σήκωσε το λοστό να με χτυπήσει στο κεφάλι»

Συγκλονίζει οι μετανάστης που δέχθηκε ρα...

Ο Εμντί Ιμάμ Ουντίλ από το Μπαγκλαντές περιγράφει την επίθεση που δέχθηκε από τον 29χρονο

Στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης προκειμένου να γίνει χειρουργική αποκατάσταση του συντριπτικού κατάγματος ωλένης που έχει υποστεί και η οποία προσδιορίζεται μάλλον για την επόμενη Πέμπτη, νοσηλεύεται ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ μετανάστης στη Λέσβο από το Μπαγκλαντές εδώ και επτά χρόνια. Ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, πελάτες και εργαζομένους μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από το οποίο κερδίζει ένα μικρό μεροκάματο, ο Ιμάμ έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας το περασμένο Σαββάτο το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Όπου συγκεντρώνει τα καροτσάκια των πελατών από τα οποία κρατά τα νομίσματα και βοηθώντας στη φόρτωση προϊόντων σε αυτοκίνητα.

Ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ από το νοσοκομείο, λέει πως ο δράστης της σε βάρος του επίθεσης «ήθελε να με σκοτώσει». Όπως λέει, με ένα λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο τού επιτέθηκε βρίζοντας τον, σήκωσε δε το λοστό προσπαθώντας να τον χτυπήσει στο κεφάλι. «Σήκωσα το χέρι μου και το έβαλα στο κεφάλι για να προστατευτώ και έτσι με χτύπησε και μου έσπασε το χέρι» λέει.

Ο Ιμάμ περιγράφει το τι έγινε στο χώρο της στάθμευσης του σούπερ μάρκετ. Ήταν αργά το απόγευμα, η κίνηση είχε μειωθεί κατά πολύ και σχεδίαζε σε μισή ώρα να φύγει για το σπίτι του στον προσφυγικό (από την καταστροφή του 1922) Συνοικισμό όπου και διαμένει. «Καθόμουν και κάπνιζα και ένα αυτοκίνητο ήρθε και πάρκαρε στο χώρο των αναπήρων πλάι στα καροτσάκια για τους πελάτες όπου καθόμουνα. Του είπα ότι όλο το παρκινγκ είναι άδειο. Ας τον αφήσει αυτόν το χώρο ελεύθερο. Χωρίς δεύτερη κουβέντα βγήκε και μου επιτέθηκε βρίζοντας με. «Τι γυρεύεις εδώ ρε; Εδώ είναι η δική μου πατρίδα. Ποιος σου είπε να έρθεις ρε λαθρομετανάστη, κ.ά.». Ο Ιμάμ αναφέρει και άλλες υβριστικές λέξεις που χρησιμοποίησε αυτός που του επιτέθηκε. «Δεν έδωσα σημασία, κάποιοι μάλιστα πελάτες μου είπαν "άστον μη κάνεις τίποτα". Ξαφνικά τον είδα μπροστά μου με το λοστό. Προσπάθησε να με χτυπήσει στο κορμί αλλά δεν τα κατάφερε. Κάποια στιγμή γλίστρησα, έπεσα και ήρθε από πάνω μου. Σήκωσε το λοστό να με χτυπήσει στο κεφάλι συνεχίζοντας να με βρίζει. Σήκωσα το χέρι μου και έτσι με χτύπησε. Με παράτησε πεσμένο κάτω, μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε».

Ακολούθησε η μεταφορά του 45χρονου μετανάστη στο νοσοκομείο και η παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία χρησιμοποιώντας τις κάμερες του καταστήματος προχώρησε στη σύλληψη του δράστη. Πρόκειται για έναν 29χρονο Έλληνα από χωριό της κεντρικής Λέσβου σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Όπως έγινε γνωστό κρατείται στην Αστυνομία με εντολή του εισαγγελέα, ενώ αύριο πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για πρόκληση βαριών σωματικών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Δεν έγινε γνωστό αν ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του 29χρονου, με τον επιβαρυντικό χαρακτηρισμό της ρατσιστικής βίας.

Ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ ζει στη Λέσβο από τις αρχές του 2013 και έχει νομιμοποιήσει την παρουσία του στο νησί. Από την αρχή εργάζεται στον περιβάλλοντα χώρο του σούπερ μάρκετ συγκεντρώνοντας χρήματα για τα επτά του παιδιά που ζουν στο Μπαγκλαντές με τη σύζυγο του.

Δήλωση από το βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

Με δήλωση του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης αναφέρει σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση στον 45χρονο μετανάστη: «Η σοκαριστικά βίαιη και απροκάλυπτα ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στο χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από τη Μυτιλήνη σε βάρος εργαζόμενου μετανάστη από το Μπαγκλαντές έχει την αυτονόητη αποδοκιμασία του συνόλου της λεσβιακής κοινωνίας. Δεν ήταν μόνο μια επίθεση σε βάρος του Εμντί Ιμάμ, που με το χαμόγελο προσπαθεί να κάνει τη δουλειά τίμια και να προσφέρει συνάμα στον συνάνθρωπο, ήταν και μια επίθεση σε βάρος της Μαρίας, του Γιάννη, του Κώστα, και όλων των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα ή των οδηγών-συνοδών, που προσπαθούν να κινηθούν και να ζήσουν σε μια πόλη αφιλόξενη γι΄ αυτούς».Και ο κ. Πάλλης καταλήγει: «Περιμένοντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη από τη Δικαιοσύνη, όλοι οι Λέσβιοι στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συνανθρώπους μας που πέφτουν θύματα διακρίσεων».

Και καταγγελία από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης καταγγελία για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη στη Λέσβο εξέδωσε και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ των άλλων: «Η δολοφονική ενέργεια σε βάρος μετανάστη εργάτη έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη ρατσιστική και φασιστική επίθεση κατά του εργάτη γης, Πετρίτ Ζίφλε. Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, με σαφή ρατσιστικό χαρακτήρα, θυμίζουν τις θρασύδειλες επιθέσεις από ομάδες φασιστών στους εργάτες γης στην Μανωλάδα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας».

Και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει αναφέροντς στην ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε τη ρατσιστική επίθεση και καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να σταθεί ενάντια στο φόβο που επιχειρούν να σπείρουν οι φασίστες. Ανάλογες επιθέσεις δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτές και είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να σταθεί η κοινωνία σύσσωμη απέναντι σε ενέργειες που έχουν σαφή φασιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα. Καλούμε κάθε νέο και νέα να μη μείνει στο σκοτάδι και να υψώσει τη φωνή του/της απέναντι στο σκοταδισμό, για να μην υπάρξουν ξανά θύματα φασιστικών και ναζιστικών επιθέσεων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις