Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πυκνή χιονόπτωση στον Χελμό - Κύμα έντονων φαινομένων από την Πέμπτη και από τα Δυτικά - Η πρόγνωση ως τη Δευτέρα

Πυκνή χιονόπτωση στον Χελμό - Κύμα έντον...

Χιόνια και βροχές και καταιγίδες

Στα λευκά ντύνεται ο Χελμός καθώς νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι έπεσε χιόνι στην περιοχή του χιονοδρομικού Καλαβρύτων. Σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας το κρύο είναι τσουχτερό ενώ βροχές εκδηλώνονται στα πεδινά. Βροχερός είναι ο καιρός και στην Πάτρα.

Η πρόγνωση για σήμερα από το meteo.gr.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα. Χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως από τις απογευματινές ώρες, και ιδιαίτερα στη Θράκη. Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 10, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 12 βαθμούς, αλλά στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Θρακικό πέλαγος όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι , και βαθμιαία βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, ενώ στο Λιβυκό πέλαγος θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ. Σταδιακά πάντως από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και μέχρι αργά το βράδυ οι εντάσεις τους δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές κατά περιόδους και πιθανόν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινά τμήματα. Τις Βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς, με τις μέγιστες να σημειώνονται τις πρωινές ώρες, ενώ στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης τις πρωινές και νυκτερινές ώρες θα εκδηλωθεί παγετός.

Νέα μεταβολή από την Πέμπτη

 

Eθνική μετεωρολογική υπηρεσία

Eθνικό μετεωρολογικό κέντρο

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ήμερων
που εκδόθηκε την Τρίτη 11-12-2018 και ισχύει από την Πέμπτη 13-12-2018 έως και τη Δευτέρα 17-12-2018

Πέμπτη 13-12-2018

καιρός: νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά. χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώςκαι σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα στα δυτικά, τα νοτια και την ανατολική νησιωτική χωρα, με πρόσκαιρη εξασθένηση από το
απόγευμα.

Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα υπόλοιπα νότιοι και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε άνοδο στα νοτιά, όμως παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τις πρωινές ώρες.



Παρασκευή 14-12-2018

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χωρά, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. χιονια στα βόρεια ορεινά. βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και σταδιακά στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.


Σάββατο 15-12-2018 και Κυριακή 16-12-2018

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικέςκαταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς πρόσκαιραισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και ταΔωδεκάνησα. παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Ύφεση των φαινομένων την Κυριακή στα δυτικά.

άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. βαθμιαία την Κυριακή στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Δευτέρα 17-12-2018

καιρός: στα δυτικά παροδικές νεφώσεις. στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες, στην ανατολική νησιωτική χωρά σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο αιγαίο 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις