Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρευνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη - Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή - Πώς έγινε η επίθεση

Έρευνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλ...

Παρέμβαση του Υπουργείου Δικαοσύνης

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης διατάχθηκε πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμό μέσα στις φυλακές Αυλώνα του κρατούμενου Α.Λ., 19 ετών, ο οποίος εμπλέκεται στην δολοφονία της φοιτήτριας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, ενώ ο 19χρόνος θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει:

Άγριος ξυλοδαρμός του 19χρονου που κατηγορείται για το φόνο της Ελένης- Τον χτύπησαν συγκρατούμενοί του στις φυλακές Αυλώνα-ΒΙΝΤΕΟ

«Ο προσωρινά, με εντολή εισαγγελέα ο κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, εισήχθη χθες στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ' όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.

Στο κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Πώς έγινε η επίθεση εναντίον του 19χρονου

Ο ξυλοδαρμός του 19χρονου έγινε μέσα στο κελί του από τουλάχιστον πέντε άτομα τα οποία φαίνεται ότι παραβίασαν την πόρτα.

Η ομάδα νεαρών που επίσης κρατούνται κατάφεραν να ανοίξουν το κελί του και επί τουλάχιστον 10 λεπτά να τον βρίζουν και να τον χτυπούν χωρίς κανείς να επέμβει. Πολλά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο.

Όλα άρχισαν όταν δυο κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνας των οποίων το κελί είναι δίπλα σε εκείνο του 19χρονου άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Στη συνέχεια άλλα τουλάχιστον τρία άτομα μπήκαν στο κελί. Επιτέθηκαν φραστικά στον 19χρονο και στη συνέχεια τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα ενώ εκείνος επαναλάμβανε ότι δεν είναι εκείνος ο δράστης της δολοφονίας της 21χρονης κοπέλας, αλλά ο συγκατηγορούμενός του.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας

 

Απαράδεκτη, εγκληματική συμπεριφορά» που δεν εκφράζει την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη ούτε τους συνηγόρους της, χαρακτηρίζει, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Αλέξη Κούγια, τον άγριο ξυλοδαρμό από συγκρατουμένους του στις φυλακές Αυλώνα του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας.

Στην ανακοίνωση του κ. Κούγια και των συνεργατών του, που είναι εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση της φοιτήτριας, επισημαίνεται ότι είναι απαράδεκτο να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ενώ αναφέρεται πως ο ξυλοδαρμός του κρατούμενου είναι συμπεριφορά «στα πλαίσια αποενοχοποιήσεως» των άλλων ανήλικων κρατουμένων.

Η δήλωση του δικηγορικού γραφείου αναφέρει:

«Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής υπέρ των συγγενών της αειμνήστου Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και βασανιστηρίων και τελικώς έχασε τη ζωή της ως θύμα μιας από τις αγριότερες ανθρωποκτονίες που εγκληματολογικά έχουν συμβεί στην Ελλάδα. Πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα μμε, όπου δυστυχώς προβάλλεται και το σχετικό βίντεο, ότι συγκρατούμενοι ενός εκ των δυο που αφαίρεσαν τη ζωή του τραγικού θύματος, δηλαδή του 19χρονου, τον σακάτεψαν, με αποτέλεσμα να είναι στο νοσοκομείο.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, όσο και εμείς οι συνεργάτες του, τιμώντας και τις αρχές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίο ανήκουμε, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών, ανηλίκων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για κακουργήματα, και δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια αποενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε εμάς τους ίδιους ως δικηγόρους και ανθρώπους.

Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες - απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες».

AΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις