Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εκπλήξεις και ατελείωτες ώρες προετοιμασίας για το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής! Ο Σταύρος Σολωμός στο thebest

Εκπλήξεις και ατελείωτες ώρες προετοιμασ...

Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου το Κοντσέρτο που αποτελεί θεσμό

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών βρίσκεται η Πολυφωνική Χορωδία, καθώς λίγες μόλις ημέρες μας χωρίζουν από τις δύο συναυλίες του Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις ενώ όλοι οι συντελεστές είναι πενέτοιμοι για το μεγάλο γεγονός.

Ο ενθουσιασμός και η προσμονή είναι διάχυτα στην ατμόσφαιρα των χώρων της Πολυφωνικής ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες έρχονται να συμπληρώσουν το ήδη καλοδουλεμένο αποτέλεσμα.

Ο μαέστρος Σταύρος Σολωμός λίγο πριν το μεγάλο γεγονός, μίλησε στο thebest.gr για τις προετοιμασίες ενώ μποράστηκε αγωνίες, σκέψεις και αναμνήσεις από προηγούμενα κοντσέρτα.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Αυτές τις μέρες η Πολυφωνική Χορωδία βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της. Ποιο είναι στο κλίμα στο κτίριο της οδού Κορίνθου;

Ασφαλώς γιορταστικό, όπως άλλωστε το επιτάσσουν και οι ημέρες. Σε μία εξαιρετικά Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, μετά τον κατ’ έθιμο στολισμό των εγκαταστάσεων μας, από τα μέλη του Οργανισμού μας, προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς, προκειμένου να καλύψουμε τις καλλιτεχνικές και όχι μόνον απαιτήσεις του Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου.

Συνεχείς και επίπονες δοκιμές των τμημάτων, οργανωτικές λεπτομέρειες, προπώληση εισιτηρίων και γενικότερα φροντίδες, που οφείλουμε να καταβάλουμε προς την κατεύθυνση μιας μουσικής Χριστουγεννιάτικης πανδαισίας, όπως ακριβώς από το 1996 πραγματοποιούμε.

Το κοινό της Πάτρας περιμένει το Κοντσέρτο κάθε χρόνο με ανυπομονησία. Τα εισιτήρια κάθε φορά γίνονται ανάρπαστα. Πού οφείλεται, κατά τη γνώμη σας, αυτή η ανταπόκριση που υπάρχει;

Το γεγονός εξελίσσεται διαχρονικά σε θεσμό της πόλης

 

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όταν χτίζεις ένα γεγονός, που εξελίσσεται διαχρονικά σε θεσμό της πόλης, έχεις ευθύνη να είσαι απέναντι του κοινού που σε παρακολουθεί, συνεπής, με το δυνατόν λιγότερα οργανωτικά προβλήματα και για τα οποία αγωνιζόμαστε πολλούς μήνες νωρίτερα, διορθώνοντας ενδεχόμενες αδυναμίες του παρελθόντος, όπως η πραγματοποίηση του Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου επί διήμερο.Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Στην άλλη θα συναντήσουμε την ποικιλομορφία του προγράμματος, που βοηθά τον θεατή- ακροατή, να έλθει σε επαφή με την υπέροχη αυτή μουσική των Χριστουγέννων και κατ’ αυτή την έννοια να προετοιμαστεί ψυχικά, για την υποδοχή του Θείου βρέφους της Βηθλεέμ.

Όλα αυτά τα στοιχεία συντελούν στην ανταπόκριση του κοινού, που επιθυμεί να γιορτάζει κάθε χρόνο με το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Πώς μπορεί να εξασφαλίσει το κοινό την παρουσία του σε αυτή τη μαγική βραδιά;

Ήδη από χθες Κυριακή, ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για το κοινό της πόλης μας, από τα γραφεία του Οργανισμού μας [Κορίνθου 280 & Γούναρη, τηλ. 2610 279.679 και 2610 222.248 www.polyphonikipatras.gr] και από σήμερα διατίθενται εισιτήρια για την πλατεία [Σαββάτου και Κυριακής] από τα καταστήματα: βιβλιοπωλείο DISCOVER και οπτικά ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ. Ας σημειωθεί πως  όλα τα εισιτήρια είναι αριθμημένα και η επιλογή των θέσεων, γίνεται επί του πλάνου του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τι θα ακούσουμε στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής;

Πέραν των εκπλήξεων, που ασφαλώς δεν είναι ανακοινώσιμες για ευνόητους λόγους, θα ήθελα να σταθώ στην παρουσία των δύο διαπρεπών σολίστ των συναυλιών:

Η Μίνα Πολυχρόνου (σοπράνο) και ο Γιάννης Γιαννίσης (βαρύτονος), διακεκριμένοι πρωταγωνιστές λυρικών θεάτρων και όχι μόνον, θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους, το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο, ερμηνεύοντας υπέροχες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με Ορχήστρα ή με πιάνο.

Η Ορχήστρα "SINFONICA" με καταξιωμένους μουσικούς της πόλης μας και με τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημήτρη Μποτίνη, ο οποίος και θα τιμηθεί για την πολύχρονη προσφορά του στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας, του Διευθυντή της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και του υπογράφοντος, που θα διευθύνουν εξ ολοκλήρου το δεύτερο μέρος της συναυλίας, θα δώσει ιδιαίτερη αίγλη στις συναυλίες.

350 ερμηνευτές επί σκηνής στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός

 

Τα τμήματα μας: ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (Διεύθυνση: Σπύρος Πέττας), ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου), ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου), ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός), Γ.Φ.Σ. "ΕΜΜΕΛΕΙΑ" (Διεύθυνση: Αλμπένα Πενκόβα), ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος) και οι πιανίστες Μαρίνα Μυλωνά και Λούση Χριστοδούλου, θα δώσουν το πρέπον χορωδιακό ύφος του Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου.

Τα κρουστά του ΩΔΕΙΟΥ του Οργανισμού μας (υπεύθυνος καθηγητής: Κώστας Κονδύλης) και τέλος η συνεργασία μας με την Ακαδημία χορού της Ελένης Μπαλαφούτη, θα προσδώσουν τον ιδιαίτερο τόνο της όλης διοργάνωσης.

350 ερμηνευτές επί σκηνής στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός της πόλης μας.

Ποιο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο άγχος σας κατά την περίοδο της προετοιμασίας σας;

Ένα και μοναδικό. Πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού (Πρόεδρος Δ.Σ.: Γιάννης Κόττορος), οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες μου και ο ομιλών, θα εργαστούμε, ώστε να έχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και να δικαιώσουμε την προσμονή του ακροατηρίου μας, μέρος του οποίου έρχεται κάθε χρόνο, από άλλες περιοχές της χώρας μας, προκειμένου να ζήσει μαζί μας αυτή τη μοναδική στιγμή του Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Οι ώρες προετοιμασίας είναι ατελείωτες

 

Πόσες ώρες προετοιμασίας απαιτούνται;

Δεν υπάρχει σύνολο ωρών. Ατελείωτες, θα μπορούσα να σημειώσω με όλα τα τμήματα, συναθροιζομένων και των γενικών δοκιμών με την Ορχήστρα, τους σολίστ κ.λπ. Μία προετοιμασία που πάντα ξεκινά το Σεπτέμβριο του κάθε χρόνου για να ολοκληρωθεί με το Κοντσέρτο. Ώρες πολλές, δύσκολες, αλλά και τόσο ευχάριστες, στοχεύοντας στην προσμονή των συναυλιών.

Ποιες είναι οι πιο έντονες στιγμές που θυμάστε από προηγούμενα Χριστουγεννιάτικα Κοντσέρτα;

Πρόκειται για τη στιγμές, που οι συναυλίες του Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου, ρίχνουν την αυλαία τους.

Είναι το χειροκρότημα του κόσμου, με την παρουσία όλων μας επί σκηνής, είναι η ανακούφιση από την τεράστια προσπάθεια ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων, είναι η αναγγελία και η έναρξη της προετοιμασίας του επόμενου Κοντσέρτου και εν προκειμένω:

21 και 22 Δεκεμβρίου 2019. Είναι αυτές οι μαγικές στιγμές, που συνοδεύουν και χαράζουν ανεξίτηλα το κάθε Κοντσέρτο μας.

Ποια θα είναι η τελευταία σας σκέψη, πριν ανεβείτε στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου;

Συν Θεώ, ένα καινούργιο μονοπάτι στη δύσκολη πορεία της χορωδιακής πράξης, ξανοίγεται. Αλλά τόσο υπέροχο. Γιατί η μουσική μόνο χαρά μπορεί να προσφέρει. Στον ερμηνευτή και στον ακροατή.

Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένες γιορτές, με υγεία και ότι επιθυμητό στον κάθε συμπολίτη μας.

Ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός;

Για μία ακόμα χρονιά, έχουμε τη συνεργασία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αλλά και την ευγενική υποστήριξη του ΟΛΠΑ και του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, αλλά και των παρατιθέμενων χορηγών μας, διαφόρων κατηγοριών.

Μεγάλοι χορηγοί: ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, WESTAE, Γ. ΤΕΛΩΝΗΣ ΕΠΕ- FERRYCENTER, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Χρυσοί χορηγοί: ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Πατρών ΑΕ- Μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης/ Κωνσταντίνος Τρίγκας.

Αργυρός χορηγός: Dr. Prinou.

Χορηγοί: DUR, ΑΤΕ Χ.Κ.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ, ΒΟΧ- ΝΕΟΚΑΤΟΙΚΕΙΝ- ΡΕΛΛΟΣ.

Υποστήριξη: ΙΤΕ ΙΕΧΜΗ, MEDFRIGO AE, ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ SUPERMARKET, Γρ. Γεν. Τουρισμού ΜΑΡΓΕΛΗΣ, οπτικά ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ, Trattoria ISEGRETI DI PASTA.

Ειδικοί χορηγοί: ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, Στούντιο SAMMI, Στούντιο Φωτογραφίας: Χάρης Αναγνωστόπουλος, Οπτικά ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ, Βιβλιοπωλείο DISCOVER.

Χορηγοί Μπουφέ Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου, συναυλίας του Σαββάτου: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, ΚΑΣΤΡΟ- ποτοποιία Γ.ΧΑΧΑΛΗΣ.

Χορηγοί Μπουφέ Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου, συναυλίας της Κυριακής: Ζαχαροπλαστείο DAVINCI, ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, ΚΑΣΤΡΟ- ποτοποιία Γ.ΧΑΧΑΛΗΣ.

Ανθοστολισμός Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου: Ανθοπωλείο ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι το thebest.gr.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, TRIP, Η ΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑΓΗ, ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΧAΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, NAYΠΑΚΤΙΑ PRESS,PATRASEVENTS.gr, pelop.gr,, TEMPO24.gr, PATRAStv, ACHAIANEWS.gr, dete.gr, gnomip.gr, imerisios.gr, ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΝΤ1-REALFMRadioPatras 105.3, MAXFM 93.4, ΑΝΟΙΞΗ FM100.7, Lepantoradio 101.4, Ρ/Σ Παν/μίου ΠΑΤΡΩΝ upFM, OXYGENEFM 95.3, Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Μ. ΠΑΤΡΩΝ, ΙΟΝΙΑΝ, BESTTV ΑΧΑΙΑΣ, LEPANTO, ΛΥΧΝΟΣ, Διαδικτυακό κανάλι Παν/μίου Πατρών UpWebTv.

Τηλεοπτική παραγωγή: ΙΟΝΙΑΝ. Απ’ ευθείας ραδιοφωνική μετάδοση: ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight