Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ: ΦΛΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΟ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΕΦΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ: ΦΛΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ Τ...

Θα διαρκέσει έως τις 2/2/2019

Με τη συμμετοχή δεκάδων φίλων των εικαστικών, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2018, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, στην οδό Μαιζώνος, τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του Γιάννη Κολέφα με τίτλο «Γιάννης Κολέφας -  ο Καλλιτέχνης, ο  Συντηρητής, ο Δάσκαλος», στην οποία εμπεριέχεται και ένα μικρό αφιέρωμα με έργα του γιού του Νίκου Κολέφα.

Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, φιλοξενούνται 53 έργα του Γιάννη Κολέφα (ψηφιδωτά, σχέδια, ζωγραφικά) και 10 έργα του Νίκου Κολέφα.

Για το έργο και την προσφορά τόσο του Γιάννη όσο και του Νίκου Κολέφα, αναφέρθηκαν η ψηφιδογράφος Κάτια Κολέφα, η συντηρήτρια του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών Όλγα Κολέφα, η ιστορικός τέχνης- επίτιμη διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Μιχαηλίδου, ο εικαστικός Μιχάλης Μαδένης και ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, ο πρόεδρος Τάκης Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία αυτής της έκθεσης – η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών φέρνει για πρώτη φορά την τέχνη του ψηφιδωτού κοντά στο κοινό της περιοχής – και ευχαρίστησε  την οικογένεια Κολέφα για την προσφορά των έργων, καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίησή της.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης παρέστησαν, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σπαρτινός, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Κορδάς και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος ενέργειας και προγραμματισμού Βασίλης Θωμόπουλος.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις μαθητών από τον επιμελητή της αγιογράφο-θεολόγο, Πέτρο Λαμπρινάκο και ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό από την ψηφιδογράφο Κάτια Κολέφα, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης).

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ

Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture