Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΣ ΤΩΝ CRITIC'S CHOICE AWARDS, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 14 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟ "THE FAVOURITE" TOY ΛΑΝΘΙΜΟΥ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΣ ΤΩΝ CRITIC'S CHOICE AWAR...

Ακολουθούν τα «Black Panther» και «First Man»

H ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite – Η Ευνοούμενη» τέθηκε επικεφαλής με συνολικά 14 υποψηφιότητες στα Critics' Choice Awards που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 10/12/2018. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες είναι για καλύτερη ταινία, καλύτερο acting ensemble και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Έλληνα διεθνή δημιουργό Yorgos Lanthimos. Υποψήφιες είναι και η Ολίβια Κόλμαν στον α’ γυναικείο και οι Ρέιτσελ Βάις, Έμμα Στόουν στον β’ γυναικείο.

Ακόμα είναι υποψήφιοι οι Deborah Davis και Tony McNamara από το «The Favourite» για το καλύτερο σενάριο.

Το φιλμ της Μάρβελ, «Black Panther» έρχεται 2ο σε αριθμό υποψηφιοτήτων στα Critics' Choice Awards με 12, μεταξύ των οποίων και για καλύτερη ταινία και β’ ανδρικού για τον Michael B. Jordan.

Το «First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ σκόραρε 10 υποψηφιότητες και ακολουθούν τα φιλμ «Mary Poppins Returns», «A Star Is Born» και «Vice» με 9.  Το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν έχει 8 υποψηφιότητες και το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι 7.

Ο Alfonso Cuaron συμπεριλήφθηκε ως υποψήφιος σε 4 κατηγορίες για το «Roma» (καλύτερη σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία και μοντάζ). Ο Bradley Cooper προτάθηκε για την σκηνοθεσία του «A Star Is Born» καθώς και για καλύτερος ηθοποιός (α’ ανδρικός) και διασκευασμένο σενάριο ενώ ο Spike Lee είναι υποψήφιος για την σκηνοθεσία και το σενάριο του «BlacKkKlansman» ενώ ο Adam McKay είναι υποψήφιος για πρωτότυπο σενάριο και σκηνοθεσία για το «Vice».

Υποψήφιο και φαβορί για τη νίκη είναι το "Shallow" από το «A Star Is Born» στην κατηγορία καλύτερου τραγουδιού ενώ η Lady Gaga είναι υποψήφια στον α’ γυναικείο ρόλο.

Στην κατηγορία του καλύτερου μοντάζ συναντάμε κι ένα ακόμη Ελληνικό όνομα, τον Yorgos Mavropsaridis για το «The Favourite» του Γ. Λάνθιμου.

Η 10άδα της κατηγορίας της καλύτερης ταινίας έχει ως εξής:

Black Panther

BlacKkKlansman

The Favourite

First Man

Green Book

If Beale Street Could Talk

Mary Poppins Returns

Roma

A Star Is Born

Vice.

Ακολουθούν αναλυτικά οι υποψηφιότητες των φετινών Critics' Choice Awards, όπως τα τις είδαμε στην ανάρτηση του hollywoodreporter.com.

Η απονομή και ανακοίνωση των νικητών των 24ων ετησίων Critics’ Choice Awards θα γίνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2018. Και τα Critics' Choice Awards έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να θεωρούνται ως ο προάγγελος των βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Black Panther".

"Black Panther".

"Black Panther".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture