Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ "ROMA" ΤΟΥ ΑΛΦΟΝΣΟ ΚΟΥΑΡΟΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ "ROMA&quo...

Από την Πέμπτη 13/12, είναι παραγωγή Netflix

H με αυτοβιογραφικά στοιχεία ταινία «Roma» του τιμημένου με Όσκαρ για το «Gravity» το 2014, Μεξικανού σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν που κέρδισε τον περασμένο Σεπτέμβριο τον Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας στην 75η Κινηματογραφική Μόστρα της Βενετίας ενώ ήδη θεωρείται εκ των μεγάλων φαβορί και στα Όσκαρ, αποτελεί παραγωγή της πλατφόρμας Netflix και στη χώρα μας θα βγει σε επιλεγμένες αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 και ενώ είχε προηγηθεί μια ειδική προβολή στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στις αρχές Νοεμβρίου.

Το «Roma» είναι μια ταινία ασπρόμαυρη και αφηγείται αναμνήσεις του σκηνοθέτη από την γειτονιά του στο Μέξικο Σίτι το '71 όπου όλα περνούσαν από τα χέρια κι από τα μάτια της Κλέο, της μιας από τις δυο υπηρέτριες του σπιτιού.

Η ταινία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Η Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης της απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας, της καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης φωτογραφίας (που υπογράφει ο Κουαρόν). Επίσης το «Roma» ήταν και η επιλογή των κριτικών του Λος Άντζελες.

"Η ταινία αυτή δεν προοριζόταν ποτέ να είναι μια δήλωση, μια πολιτική δήλωση περισσότερο είναι ένα καλειδοσκόπιο της ίδιας της ζωής'' ανέφερε ο Αλφόνσο Κουαρόν.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί πως πρόκειται για Ισπανόφωνη παραγωγή που προβάλλεται σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες και στην δημοφιλή πλατφόρμα του Netflix.

Παίζουν οι Yalitza Aparicio και Marina de Tavira.

Διάρκεια: 135 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture