Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συναυλία με θέμα "Χριστούγεννα: τα όπλα σωπάστε… ν’ ακουστούν οι ευχές"

Πάτρα: Συναυλία με θέμα "Χριστούγεν...

Από τους Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλο

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει και φέτος Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τα αδέλφια μουσικούς, Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλο, με τίτλο «Χριστούγεννα: τα όπλα σωπάστε… ν’ ακουστούν οι ευχές - Make Christmas not war».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το μήνυμα της συναυλίας θα να είναι αφ’ ενός αντιπολεμικό και θα ακουστούν τραγούδια όπως τα  Bella ciao  (ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βασισμένο στη μελωδία παλιού παραδοσιακού τραγουδιού και στίχους αγνώστου, Canzone arrabbiata  (Nino Rota-Lina Wertmüller), Happy Xmas -War is over  (John Lennon - Yoko Ono), Έχω δυο μάτια (Λουκάς Αδαμόπουλος),  Schindler's list (J. Williams και πρωτότυπους αγγλικούς στίχους Λουκά Αδαμόπουλου και αφ’ ετέρου εορταστικό με τραγούδια και κάλαντα από το Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο: We wish you a merry Christmas ( παλιό παραδοσιακό Αγγλίας) Feliz Navidad (Puerto Rican - José Feliciano), White christmas (Irving Berlin), Άγια Νύχτα (Franz Gruber-Joseph Mohr), Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά (δημοτικό ευχητικό και εγκωμιαστικό τραγούδι).

Επίσης θα παρουσιαστούν καινούργια τραγούδια, το Χαίρε Μαρία κεχαριτωμένη (Λουκάς Αδαμόπουλος), τα Make every day a Christmas day, Let’s pass it on, πάνω σε μελωδίες Ludwig Van Beethoven, & Johannes Brahms, αντίστοιχα, με πρωτότυπους Αγγλικούς στίχους  Λουκά Αδαμόπουλου, κ.α.

Η συναυλία είναι δομημένη για:

Φωνές solo: Αλίκη Ζαφείρη, Αντριάνα Λυκουρέση

Φωνητικό σύνολο Σύγχρονου Ωδείου Πατρών

Guest: ο μικρός Γιάννης Φωτακόπουλος

Βιολί: Γιώργος Ντούρης

Πιάνο: Ανδρέας Αδαμόπουλος

Ενορχηστρώσεις Λουκά Αδαμόπουλου

Ψηφιακές κινούμενες εικόνες: Διονύση Μπούζου

Η διάθεση των θέσεων θα γίνεται από την Παρασκευή 14.12.2018 στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων, με ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 18:00-21:00. Δεν θα γίνονται κρατήσεις για την αποφυγή προβλημάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture