Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα με ομιλητές Σπαρτινό και Ριζούλη

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα με ομιλητ...

Με θέμα «Νέα Εποχή-Νέοι Αγώνες με την Αριστερά Μπροστά»

Οι Οργανώσεις Μελών του Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας διοργάνωσαν εκδήλωση τη Κυριακή 9/12/2018 στο καφέ «Αλάμπρα» στα Ψηλαλώνια στο πλαίσιο της καμπάνιας «Νέα Εποχή-Νέοι Αγώνες με την Αριστερά Μπροστά». Μεγάλη ήταν η συμμετοχή συμπολιτών μας σε όλη τη διαδικασία και ιδιαίτερα στη συζήτηση που ακολούθησε με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Σπαρτινό Κώστα και Ριζούλη Ανδρέα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:

«Στην τοποθέτησή του, ο Κώστας Σπαρτινός, αναφέρθηκε στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 τονίζοντας τη σημασία και το βάρος κάθε αναμέτρησης ξεχωριστά. Στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο διακύβευμα των Ευρωεκλογών, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την επιμονή στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας που έχει προκαλέσει μια επικίνδυνη ακροδεξιά στροφή πολιτών και χωρών της ΕΕ. Τόνισε επίσης την ιδιαίτερη βαρύτητα των αυτοδιοικητικών εκλογών στο νέο τοπίο όπως διαγράφεται με τον Κλεισθένη Ι, την εφαρμογή της απλής αναλογικής και τις δυνατότητες που δίνονται για ανάπτυξη και λύση χρόνιων προβλημάτων μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια και την σκληρή επιτροπεία. Τέλος αναφέρθηκε στον πρώτο μετα-μνημονιακό προϋπολογισμό και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος και να ανακουφιστούν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα που σήκωσαν το κύριο βάρος την περίοδο της κρίσης.

Ο Ανδρέας Ριζούλης εστίασε την ομιλία του στα θετικά μέτρα που ψηφίζονται εν όψει του προϋπολογισμού στην Βουλή και τα οποία είχαν εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό το Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη. Στάθηκε ιδιαίτερα στη μη περικοπή των συντάξεων, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελ. επαγγελματιών, αυταπασχολούμενων  και αγροτών, στο επίδομα στέγασης, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2019, τη μείωση φόρου των επιχειρήσεων, όπως επίσης και την αναμενόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου καθώς και την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τόνισε ιδιαίτερα όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης καθόλη τη διάρκεια της θητείας της να ενισχύσει τους κοινωνικούς τομείς της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, αναφέροντας χαρακτηριστικά την πλήρη και καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων, την ενίσχυση των νοσοκομείων, τις αναμενόμενες 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και τις 3000 προσλήψεις στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι».

Στη εκδήλωση παρευρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος, ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε τις δυνατότητες που έχει η πόλη μας να γυρίσει σελίδα και να διεκδικήσει ισχυρή θέση στον σχεδιασμό της ανάπτυξης, επισημαίνοντας τη σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας για την λύση χρόνιων προβλημάτων.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος στη παρέμβασή του επεσήμανε το τεράστιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, αναφερόμενος στην έλλειψη χρηστής διοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και στις αντιδράσεις που προέρχονται από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι εκδηλώσεις της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της καμπάνιας “Νέα Εποχή-Νέοι Αγώνες με την Αριστερά Μπροστά” πρόκειται να συνεχισθούν το επόμενο διάστημα στις γειτονιές της Πάτρας αλλά και στην περιφέρεια του νομού Αχαΐας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις