Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο εδώλιο για το κολαστήριο ζώων- Τι υποστήριξε ο ιδιοκτήτης ζωολογικού κήπου για τις εικόνες φρίκης

Πάτρα: Στο εδώλιο για το κολαστήριο ζώων...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η απόφαση του δικαστηρίου

Πέντε χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή ήταν η ποινή του ιδιοκτήτη επιχείρησης, κοντά στην Πάτρα, η οποία διέθετε, εκτός των άλλων, και ζωολογικό κήπο.

Σοκάρουν οι εικόνες από πολυχώρο κοντά στην Πάτρα, με ζώα δεμένα, να λιμοκτονούν και να σπαρταρούν ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια- ΦΩΤΟ

 

Το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις

 

Ήταν Αύγουστος του 2017 όταν αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες ντροπής σε έφοδο πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ζωοφιλικών Σωματείων.

Η καταγγελία συνοδευόταν από σοκαριστικές φωτογραφίες, βίντεο και στοιχεία, για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στους χώρους της επιχείρησης... τόσο στους επισκέψιμους, όσο και τους βοηθητικούς.

Έπεται συνέχεια...Πολλές οι μηνύσεις

 

Οι εικόνες της ντροπής παρατηρήθηκαν στον βοηθητικό χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την επιχείρηση, όπου βρέθηκαν οστά ζώων σε προχωρημένη αποσύνθεση αλλά και ταλαιπωρημένα ζώα ετοιμοθάνατα που σπαρταρούσαν δεμένα.

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, η οποία λειτουργεί ακόμα και σήμερα, για την κακοποίηση δύο αμνών που βρέθηκαν δεμένα και σε άθλια κατάσταση στον βοηθητικό χώρο της επιχείρησης.

Για τα νεκρά ζώα αλλά και τα κουφάρια που βρέθηκαν σε αυτό το χώρο, λίγα μέτρα από την επιχείρηση θα ακολουθήσουν κι άλλες δίκες αφού οι κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει είναι αρκετές και σχετίζονται με τη διαχείριση και τη λειτουργία του χώρου. Στην επιχείρηση και τον ιδιοκτήτη έχουν γίνει πολλές μηνύσεις ενώ η συνέχεια που έπεται θα απασχολήσει για αρκετό καιρό.

Στην σημερινή δικάσιμο δεν ξεκαθαρίστηκε τι ακριβώς συνέβη με όλα τα ζώα που βρέθηκαν στον βοηθητικό χώρο της επιχείρησης ενώ ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι οι δύο αμνοί είχαν μπερδευτεί μόνοι τους μετο σκοινί και ότι δενήταν δεμένοι. Όσο για τα κουφάρια νεκρών ζώων υποστήριξε ότι τα είχαν ξεθάψει άλλα ζώα.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν και η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Η ίδια εξήγησε ενώπιων του δικαστηρίου πώς έγινε η καταγγελία και τι αντίκρισε όταν έφτασε στο χώρο- κολαστήριο για τα άτυχα ζώα. «Είδα ένα κατσίκι να πεθαίνει μπροστά στα μάτια μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αχαΐα: Βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του κουφάρια νεκρών ζώων

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις