Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΚΠΛΗΞΗ: Η ΓΚΑΛΕΡΙ CITRONNE ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΜΕ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΚΠΛΗΞΗ: Η ΓΚΑΛΕΡΙ CITRONNE ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΕ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Γνωρίστε το διεθνή γλύπτη Γιώργο Λάππα

Παραδοσιακή shopping βόλτα για τους πατρινούς το Κολωνάκι της Αθήνας αλλά η στήλη έχει να σας προτείνει κάτι διαφορετικό: Επίσκεψη στη γκαλερί Citronne που έχει φιλοξενήσει την εικαστική αφρόκρεμα στον Πόρο και τώρα αποκτάει παράρτημα στην πρωτεύουσα. Σε ένα αστικό διαμέρισμα παλιάς πολυκατοικίας παρουσιάζει τη διάσημη γλυπτική μεταπολεμική εγκατάσταση του κορυφαίου Γιώργου Λάππα, 30 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο.

 

 

Στο Κολωνάκι, Πατριάρχου Ιωακείμ 19, αφεθείτε σε ένα μυστικιστικό οροθετημένο πεδίο μνήμης με αμέτρητα μικρά, μεταλλικά στοιχεία. Το έργο «Mappemonde- Εγκιβωτισμός-Χάρτες του κόσμου» αναφέρεται σε σύμβολα, μυστικιστικά σχήματα και φως που  μπερδεύουν το υποκείμενο με το χώρο, την ατομική με τη συλλογική μνήμη. Στον μεγάλο κατάλογο της έκθεσης έχει ενταχθεί το ανέκδοτο «Μυστικό Βιβλίο» του Γιώργου Λάππα – μία συλλογή από άγνωστο αρχειακό υλικό γύρω από την εγκατάσταση. Η επιδίωξη της γκαλερί Citronne είναι να επιτύχει την σύνθεση ανάμεσα στο τοπικό και το παγκόσμιο, το glocal, αξιοποιώντας τα δίκτυα που συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με την Διασπορά και την παγκόσμια καλλιτεχνική δημιουργία.

 

Θυμίζουμε πως ο διεθνούς φήμης,  γλύπτης, ένας από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα, πέθανε μόλις πρόπερσι.
Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1950. Σπούδασε κλινική ψυχολογία στο Reed College Portland Oregon (1969-1973) και εργάστηκε εθελοντικά σε ψυχιατρεία. Το 1974 με υποτροφία του Ιδρύματος Watson ερεύνησε τη γλυπτική των ινδικών ναών. Παρακολούθησε μαθήματα αρχιτεκτονικής στο Architectural School of Architecture του Λονδίνου και στη συνέχεια μπήκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου σπούδασε γλυπτική με καθηγητές τον Γιάννη Παππά και τον Γιώργο Νικολαΐδη (1976-1981). Συνέχισε τις σπουδές του στην École nationale supérieure des Beaux-Arts του Παρισιού με υποτροφία του γαλλικού κράτους. Εργάστηκε σε Γαλλία και Αγγλία ως το 1986. Το 1991 κατακτάει υποτροφία του ιδρύματος Cartier στο Παρίσι. Από το 1995 ταξιδεύει και εργάζεται σε Αγγλία, ΗΠΑ και Ιαπωνία. Εκθέτει έργα του από το 1981 σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1992 διδάσκει στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.


i Citronne (Πατριάρχου Ιωακείμ 19, 4ος όροφος) | 2107235226 | Έως 28/2 | Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View