Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τσουμπρή, σήμερα στον Δήμο Ερυμάνθου

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τσουμπρή,...

Στο Αστέρι

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής στο Αστέρι του Δήμου Ερυμάνθου συγγενείς, σύντροφοι, συνάδελφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν το σύντροφο Γιώργο Τσουμπρή πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος έφυγε απ' τη ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία μόλις 47 ετών. Το φέρετρό του ήταν σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ, του Κόμματος το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια, μέχρι το τέλος της ζωής του, όπως αναφέρει το ΚΚΕ. Στην τιμητική φρουρά, καθ' όλη τη διάρκεια της κηδείας του, εναλλάσσονταν οι σύντροφοι και συναγωνιστές του, όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Σπύρο Μπέτση, αντιπροσωπία της Δημοτικής Αρχής Πάτρας με Επικεφαλής το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερυμάνθου με επικεφαλής το Δήμαρχο Θάνο Καρπή, αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Πάτρας) με επικεφαλής το Γιώργο Τσαπάρα πρόεδρο του ΔΣ, αντιπροσωπεία της ΕΕΤΕΜ-Αχαΐας με επικεφαλής τον Φώτη Κατριβέση πρόεδρο του ΝΤ, αντιπροσωπεία της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν εκ μέρους του Κόμματος ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, ο πρόεδρος Του ΝΤ της ΕΕΤΕΜ Φώτης Κατριβέσης, ο Γιώργος Τσαπάρας πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ του Παραρτήματος Πάτρας και ο Αστέριος Λάμπρου μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου Λεωνίδας Γεωργαντόπουλος διάβασε το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε εκτάκτως και αποφασίστηκε η κηδεία να γίνει «δημοσία δαπάνη».

 

Αποχαιρετώντας το σ. Γιώργο ο Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε πως «Εντάχθηκε από παιδί στις γραμμές της ΚΝΕ και έπειτα του Κόμματος. Έμεινε πιστός στην κοσμοθεωρία του μαρξισμού-λενινισμού και στα ιδανικά του Κόμματος. Άντεξε στα δύσκολα χρόνια και αγωνίστηκε σα στέλεχος του Κόμματος σε όποιο μετερίζι και αν βρέθηκε. Ως υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κόμματος, στο ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, ως συνδικαλιστής μηχανικός και δάσκαλος.»

 

Ο Γιώργος Τσαπάρας στον αποχαιρετισμό του ανέφερε: «Γιός αγωνιστή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, γαλουχήθηκες με τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε και ο αγωνιστής πατέρας σου. Τιμώντας τους αγώνες του υπηρέτησες τα ίδια ιδανικά για έναν κόσμο καλύτερο, δίχως πολέμους και πρόσφυγες, δίχως φτώχεια και δυστυχία, με παιδιά που θα πηγαίνουν χορτάτα σχολείο, νέους που θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. […] Σε μικρή ηλικία έχασες τη μάχη όμως σύντροφε φύγε ήσυχος, θα συνεχίσουμε τις μάχες και θα νικήσουμε, θα παραδώσουμε στα παιδιά μας καλύτερο κόσμο.»

 

Ο Αστέριος Λάμπρου ανέφερε: «Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον πρόωρο χαμό του σ. Γιώργου Τσουμπρή. Η πορεία του στη ζωή, που διακόπηκε τόσο νωρίς, θα είναι παράδειγμα για μας. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν σήκωνε το άδικο. […] Ανυποχώρητος μαχητής κι ωστόσο, πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο που ζέσταινε τις καρδίες μας. Ένα χαμόγελο που πήγαζε από την ψυχή του, από την πίστη του στο λαό, από την αφοσίωσή του στον αγώνα, από την συνείδηση και τη βεβαιότητα της τελικής νίκης. Όταν βλέπαμε το Γιώργο ήμασταν βέβαιοι, ότι το άδικο είναι αδύνατο να νικήσει.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις