Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tοπικές βροχές και χιόνια την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα - Βροχή και στην Πάτρα

Tοπικές βροχές και χιόνια την Κυριακή στ...

Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες στα ορεινά

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και έως το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινά της βόρειας χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, το Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Η ορατότητα το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 8, στα κεντρικά από 3 έως 15, στα νότια από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 19, και στην Κρήτη από 10 έως 18.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς και προς το βράδυ εκ νέου σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ, και προς το βράδυ εκ νέου σε νότιους και νοτιοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, έως και το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους έως το μεσημέρι ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά στα δυτικά έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 και τοπικά 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός και στην Πάτρα.

πηγή: meteo.gr

 

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και εκ νέου από το βράδυμ, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Νέα αύξηση των νεφώσεων από το βράδυ στα βόρεια με βροχές και καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 6 μποφόρ και από τπ βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωσημ. Με εκ νέου αύξηση των νεφώσεων την νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα σταματήσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις