Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα της φτώχειας..30.000 άνεργοι, πάνω από 400 άστεγοι, 300 οικογένειες χωρίς ρεύμα

Η Πάτρα της φτώχειας..30.000 άνεργοι, πά...

Τα στοιχεία που ανέφερε ο Δήμαρχος Πατρέων στην ημερίδα παρουσίασης του έργου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε στην ημερίδα παρουσίασης του έργου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και του Βρεφοκομείου, που έγινε σήμερα Σάββατο (8 Δεκέμβρη) στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου (Φωκαίας 26, Πλατεία Ελευθερίας).

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Δημάρχου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναδείχτηκε η φτώχεια που εξακολουθεί να αφορά πολλούς  συμπολίτες. Η Πάτρα έχει 30.000 άνεργους, χιλιάδες δικαιούχους του ΚΕΑ, 300 οικογένειες χωρίς ρεύμα και 10.000 ακόμη ειδοποιητήρια για διακοπή ρεύματος, είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

«Σήμερα οι εργαζόμενοι παρουσιάζουν την δουλειά που γίνεται στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο.

Και η δουλειά που γίνεται από τους εργαζόμενους είναι τέτοια που αναδεικνύει το μεγαλείο τους και τους προσδίδει ακόμη περισσότερο κύρος.

Η κοινωνία μας και οι κοινωνικές δομές που παρέχουν στήριξη στους αδύναμους, έχουν ανάγκη τους εργαζόμενους. Αυτοί δημιουργούν τα πάντα.

Είμαστε μια ομάδα όπου ο ένας βοηθάει τον άλλον να παράγουμε έργο και το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς την εισπράττει ο πατραϊκός λαός. Αυτή είναι και η αξία των εργαζομένων στον Κοινωνικό Τομέα που ασχολείται με ευαίσθητα ζητήματα που απασχολούν το λαό.

Θα πρέπει μάλιστα να γνωρίζουν όλοι ότι το έργο που παράγεται είναι πολύ μεγάλο παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Γιατί να μην έχουμε μόνιμους εργαζόμενους ώστε να μπορούμε να χτίζουμε τις δομές του Κοινωνικού Τομέα με ένα σχέδιο;

Ο λόγος που δεν επιτρέπουν να γίνονται προσλήψεις είναι γιατί οι κυβερνώντες βλέπουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται μόνον ως κόστος και όχι ως κοινωνική προσφορά στα ανήμπορα λαϊκά στρώματα.

Δεν θέλουν να δώσουν χρήματα για τις κοινωνικές δομές γιατί θα τους λείψουν από τα σεντούκια τους, αφού στηρίζουν την υπερσυγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των λίγων.

Σταθερές κοινωνικές δομές θα μπορούν να υπάρχουν και να είναι διασφαλισμένες ότι θα λειτουργούν μόνο με μόνιμο προσωπικό.

Κι εδώ καλούμαστε όλοι ενωμένοι, συμμετέχοντας μαζικά να παλέψουμε για να γίνει αυτό πράξη.

Για να έχουμε ολοκληρωμένη και μεγαλύτερη κοινωνική προστασία για την κοινωνία.

Αυτοί που έχουν το χρήμα είναι ενωμένοι. Να ενωθούμε κι εμείς για να διεκδικήσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην παραγωγή αυτού του έργου από τον ΚΟΔΗΠ.

Η Πάτρα έχει 30.000 άνεργους, χιλιάδες δικαιούχους του ΚΕΑ, 300 οικογένειες χωρίς ρεύμα και 10.000 ακόμη ειδοποιητήρια για διακοπή ρεύματος. Όλα αυτά καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε και η εργασία που γίνεται στον ΚΟΔΗΠ είναι σε υψηλό επίπεδο.

Στον ΚΟΔΗΠ και στο Βρεφοκομείο φτιάξαμε πολλά πράγματα και ήμουν περήφανος που πριν λίγες ημέρες έλεγα στους συναδέλφους μου Δημάρχους, στο περιθώριο του Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το πόσο μπροστά έχουμε εμείς με τους εργαζόμενους έχουμε προχωρήσει και σε επίπεδο κοινωνικών δομών.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω όλους σας και έναν – έναν ξεχωριστά για την προσφορά σας».

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, στην τοποθέτησή του, είπε:

«H αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  παρά τις διακηρύξεις της για το τέλος των μνημονίων και την «Δίκαιη Ανάπτυξη», πράγμα που αυξάνει την φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση, διογκώνει το έργο των κοινωνικών μας υπηρεσιών.

Αυτό φαίνεται και από ορισμένα στοιχεία μας:

  • Τα νοικοκυριά-δικαιούχοι, που είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΕΑ ξεπερνούν πλέον τις 14000 ( τα άτομα που αναλογούν σε αυτά είναι περισσότερα από 25000 ), όταν τον Μάρτιο του 2017 ήταν 9000.
  • Οι μαθητές, που χορηγούμε τρόφιμα για «δεκατιανό», στο Κοινωνικό μας  Παντοπωλείο,  ξεπέρασαν πέρσι τους 1500.
  • Έχουν χορηγηθεί 410 βεβαιώσεις αστεγίας σε 730 υποβληθείσες αιτήσεις.

Εμπόδια στο έργο μας συνεχίζουν να αποτελούν η κρατική υποχρηματοδότηση, η σημαντική έλλειψη προσωπικού, η απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων, το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, οι πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που επιφέρει ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1, που οδηγούν στην αύξηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας  στους  Δήμους και τις Περιφέρειες.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό, για το λαό μας και τους συμπολίτες μας, πολιτικό περιβάλλον δεν καθίσαμε με τα χέρια σταυρωμένα, με τη συμβολή των εργαζομένων μας προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στις   ανάγκες των συνδημοτών μας.

Οι δράσεις μας  κινήθηκαν  στην κατεύθυνση ανακούφισης όσο το δυνατό περισσότερων συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, των ανήμπορων, των ευάλωτων ομάδων,  των παιδιών! 

Να παρέχουμε περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, χωρίς να πληρώνουν!

Με τη δουλειά των εργαζομένων μας, των εργαζομένων του Δήμου μας, την καλύτερη οργάνωση, τον προγραμματισμό και το συντονισμό των παρεμβάσεών μας, επιτεύχθηκε ένα σημαντικό έργο, χωρίς μεσάζοντες, ή ΜΚΟ!

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους, που οι περισσότεροι κατέθεσαν την ψυχή τους, τον κόπο και το μεράκι τους, αλλά και τους εθελοντές μας, τους φορείς και τους συλλόγους, που μας βοήθησαν!

 

Για να κάνουμε περισσότερα  θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

  • Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για την λειτουργία των δήμων και των υπηρεσιών τους, των κοινωνικών υπηρεσιών μας, την  κοινωνική πολιτική.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, νέες προσλήψεις.

Προσπαθήσαμε και… θα προσπαθούμε να κάνουμε πράξη αυτά,  που   έγραψε ο Τζον Στάινμπεκστο αριστούργημά του τα «Σταφύλια της οργής»(1940)…

«Δεν έχουμε τη δική μας ψυχή. Έχουμε ένα μέρος από μια μεγάλη ψυχή. Μια μεγάλη ψυχή που ανήκει σε όλους...

Θα βρίσκομαι παντού μέσα στο σκοτάδι. Θα βρίσκομαι εκεί όπου δίνουν μάχη για να φάνε οι πεινασμένοι. Θα βρίσκομαι εκεί όπου ο μπάτσος δέρνει τον ανήμπορο. Θα βρίσκομαι εκεί όπου οι άνθρωποι φωνάζουν επειδή είναι έξαλλοι και δεν αντέχουν άλλο.

Θα βρίσκομαι εκεί...»

Ακολούθως οι εργαζόμενοι στον ΚΟΔΗΠ παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις των δομών του Οργανισμού και του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

 

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στις δομές του Κοινωνικού Οργανισμού και πολλοί δημότες.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις