Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παραδοσιακό γλέντι με τον Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση απόψε από την Χορολογική Εταιρεία

Παραδοσιακό γλέντι με τον Πετρολούκα Χαλ...

Ανοιχτό για όλους

Ο μεγάλος παραδοσιακός κλαρινίστας Πετρολούκας Χαλκιάς σε μια μοναδική εμφάνιση και συμμετοχή στην Πάτρα, που διοργανώνεται και προετοιμάζεται από την Χορολογική Εταιρεία. Μαζί του και ο Αντώνης Κυρίτσης, για δεκαετίες συνεργάτης του Πετρολούκα Χαλκιά στο παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου και όλης της στεριανής Ελλάδας.

Το γλέντι είναι ανοιχτό για όλους και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, από ώρα 10:00 μ.μ, στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας», Δ. Σαρδελά έναντι Κ.Τ.Ε.Ο, έξοδος περιμετρικής Οβρυάς. Κρατήσεις θέσεων στα τηλ.: 6945714899, 6988286774, 2610522115

 

Θα συμμετέχει επίσης μαζί τους επταμελής συνολικά παραδοσιακή ορχήστρα, που θα συνοδεύεται μεταξύ άλλων και από τον εγγονό του Πετρολούκα Χαλκιά που ονομάζεται  Πέτρος Χαλκιάς αλλά και από τον Θωμά Κυρίτση.

 

Η Χορολογική Εταιρεία μας προσκαλεί όλους όσους αγαπάμε τον ελληνικό παραδοσιακό χορό να παρευρεθούμε στο γλέντι, να χορέψουμε, να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε μαζί την Ήπειρο, το Πωγώνι, τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια, την Κόνιτσα, την Θεσπρωτία, την Άρτα, την Πρέβεζα, αλλά και την Ρούμελη, τον Μωριά και την Ελλάδα ολόκληρη! Φυσικά με πλήρες φαγητό και άφθονο κρασί!

Πρόκειται για το ετήσιο ποιοτικό και επιτυχημένο παραδοσιακό γλέντι που ετοιμάζεται από την Χορολογική Εταιρεία, τον μη κερδοσκοπικό πανελλήνιο σύλλογο καθηγητών φυσικής αγωγής ειδικότητας ελληνικών παραδοσιακών χορών, με έδρα την Πάτρα. Η Χορολογική Εταιρεία, ως επιστημονικός σύλλογος, μας έχει συνηθίσει από το 1995 μεταξύ άλλων επιμορφωτικών δράσεων, στην πραγματοποίηση αξιόλογων γλεντιών και εκδηλώσεων, όπως με την αείμνηστη Δόμνα Σαμίου, τον καταξιωμένο Χρόνη Αηδονίδη, Μπάμπη Τσέρτο,  Νάντια Καραγιάννη, Παντελή Θαλασσινό, Δημήτρη Κοντογιάννη, Μαριώ-Λάμπρο Καρελά, Σάββα Σιάτρα, Νίκο Οικονομίδη-Κυριακή Σπανού, Νίκο Φιλιππίδη, Κυριάκο Γκουβέντα, Βαγγέλη Δημούδη, τηλεοπτικά και άλλα αφιερώματα για την Τασία Βέρρα, Χρήστο Πανούτσο, κ.ά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture