Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάλι ελλείψεις υλικών στον Αγ. Ανδρέα; Κινητοποιήσεις οι συνδικαλιστές… αύξηση κονδυλίων το υπουργείο!

Πάτρα: Πάλι ελλείψεις υλικών στον Αγ. Αν...

Διαβεβαιώσεις από τη Διοίκηση

Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι συνδικαλιστές του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καθώς όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ιπποκράτης δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις 10 Δεκεμβρίου τις Αργίες και τα Νυκτερινά τους, ενώ, λόγω έλλειψης χρημάτων, παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια υλικών και όχι μόνο. Στην ανακοίνωση το Σωματείο αναφέρεται εμμέσως σε σχετικό δημοσίευμα του thebest.gr το οποίο πρόσφατα αποκάλυπτε ότι από το Υπουργείο Υγείας εξασφαλίστηκαν επιπλέον κονδύλια για να βγει η χρονιά τόσο για τον Άγιο Ανδρέα όσο και το Πανεπιστημιακό του Ρίου.

Ωστόσο οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι «μέχρι σήμερα δεν είδαμε» τις πιστώσεις αυτές με αποτέλεσμα να παραμένουν τα προβλήματα. Ωστόσο εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η θέση του Διοικητή του Αγίου Ανδρέα Θόδωρο Σερεμέτη ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα μπήκαν κανονικά στο ταμείο το Νοσοκομείου και καλύπτουν χωρίς προβλήματα τις λειτουργικές του ανάγκες. Τα ποσά αυτά αγγίζουν τα 1,2εκ ευρώ για όλες τις δαπάνες πλην φαρμάκων για τα οποία εξασφαλίστηκαν άλλες 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μάλιστα τα χρήματα ειδικά για το φάρμακο, με μια επιπλέον χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε, επαρκούν μέχρι και τον Γενάρη. Ανάλογα είναι τα πράγματα και για το Ρίο το οποίο έχει λαμβάνειν άλλα 2εκ. ευρώ προκειμένου να βγει κανονικά και ο πρώτος μήνας του 2019. Οι ίδιες πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι συνολικά τα χρήματα που θα διατεθούν του χρόνου στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας θα είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με φέτος. Μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για μια αύξηση της τάξης των 5εκ. ευρώ για το ΠΓΝΠ και 1,2εκ. ευρώ για τον Άγιο Ανδρέα.

Αναφορικά τέλος με την ανησυχία που εκφράζουν οι συνδικαλιστές του Αγ. Ανδρέα ότι δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις 10 Δεκεμβρίου Αργίες και Νυκτερινά, ο κ. Σερεμέτης δεν το αποκλείει, το αποσυνδέει όμως από πιθανή έλλειψη χρημάτων.

Όπως εξηγεί είναι καθαρά θέμα κατά πόσο θα προλάβει η διοίκηση τις καταληκτικές ημερομηνίες. «Αυτό μπορεί να σημαίνει μια ολιγοήμερη καθυστέρηση αλλά τίποτε παραπάνω. Άλλως ως Νοσοκομείο δεν χρωστάμε ούτε έναν μήνα, όταν αλλού υπάρχουν οφειλές 2 και 3 μηνών. Η συγκεκριμένη όμως πιθανή «καθυστέρηση» δεν έχει να κάνει με την έλλειψη χρημάτων που επικαλούνται οι συνδικαλιστές», διαβεβαιώνει ο κ. Σερεμέτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις