Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πρωτοποριακές μέθοδοι αποκατάστασης μαστού από Πατρινούς Χειρουργούς

Πρωτοποριακές μέθοδοι αποκατάστασης μαστ...

Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού που πραγματοποιήθηκε 9-11 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Πρωτοποριακές μεθόδους αποκατάστασης μαστού σε γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστεκτομή για καρκίνο του μαστού παρουσίασαν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο γενικός Χειρουργός – Λαπαροσκόπος Χρήστος Στράτης (www.drstratis) και ο πλαστικός χειρουργός Δημήτριος Αντωνόπουλος (www.dimitriosantonopoulos.com) παρουσίασαν την εμπειρία τους στην ‘ενδοσκοπική (χωρίς τομή) λήψη μοσχεύματος πλατύ ραχιαίου μυός για την αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή’ καθώς και στην ‘μαστεκτομή και άμεση αποκατάσταση σε ένα και μόνο χειρουργείο με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης και πλέγματος’.

Οι πρωτοποριακές αυτές τεχνικές αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον χειρουργό μαστού και πρόεδρο της ΕΧΕΜ, κο Βασίλειο Βενιζέλο στην Κλινική Μαστού του Θεραπευτηρίου Metropolitan ενώ εφαρμόζονται με επιτυχία και στο ΟΛΥΜΠΙΟ Θεραπευτήριο της Πάτρας.

Η ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας στις τεχνικές αυτές ήταν ιδιαίτερα θερμή και μάλιστα η προσπάθεια αυτή επιβραβεύθηκε με βραβείο καλύτερης προφορικής παρουσίασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being