Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η εγκαταλελειμμένη πλατεία και τα… βάσανα του Οδυσσέα Ανδρούτσου- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η εγκαταλελειμμένη πλατεία και τα...
Χριστακόπουλος Θάνος

Απαιτούνται άμεσα ουσιαστικές παρεμβάσεις

Το Βλατερό της Πάτρας είναι μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες και ιστορικές περιοχές της πόλης. Πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή υπήρξε μια ανάπλαση η οποία βελτίωσε την εικόνα της ωστόσο η κεντρική πλατεία της συνοικίας έμεινε… εκτός με αποτέλεσμα τα έχει σήμερα τα κακά της τα χάλια.

Σπασμένα τσιμέντα και πλάκες, πρασινίλες και βρωμιές παντού, ένα παρατημένο περίπτερο, μια «σκουριασμένη» βρύση και ένας πολυβασανισμένος Οδυσσέας Ανδρούτσος, συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία. Τα συνεργεία του Δήμου φαίνεται πως κάνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική παρέμβαση στον χώρο.

Εκτός από τις ζημιές που έχουν προκληθεί υπάρχει και μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας για κάποιο σοβαρό ατύχημα καθώς δίπλα από την πλατεία υπάρχουν δύο σχολικά συγκροτήματα και από το σημείο περνούν καθημερινά δεκάδες παιδάκια.

Ακόμα και η όψη του Ανδρούτσου είναι απογοητευτική, καλύτερη ομολογουμένως από ότι κάποιο καιρό πριν οπότε άγνωστοι τον είχαν κάνει κατάμαυρο.

Το σκηνικό ολοκληρώνεται από την «άποψη» ορισμένων οδηγών οι οποίοι αποφασίζουν κατά καιρούς να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμιο δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Οι κάτοικοι περιοχής ζητούν μέσω του thebest.gr, από τον Δήμο Πατρέων να προχωρήσει σε ανάπλαση της πλατείας ώστε να γίνει πιο όμορφη και λειτουργική…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις