Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Αθήνα ήρθε για την πρεμιέρα της ταινίας του ο γιος του Κώστα Γαβρά, Ρομέν Γαβράς -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στην Αθήνα ήρθε για την πρεμιέρα της ται...

Παρέστησαν και οι Αχαιοί ηθοποιοί Μαρία Καλλιμάνη και Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Στην Αθήνα βρέθηκε για την πρεμιέρα της ταινίας του « Ο Κόσμος σου ανήκει» ο σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς, γιος του Ελληνογάλλου πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2018. Η πρεμιέρα, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Ανδόρα στους Αμπελόκηπους, συνδιοργανώθηκε από την εταιρία διανομής Weird Wave, το περιοδικό Αθηνόραμα και την Schweppes.

Τον συμπαθή Ρομέν Γαβράς υποδέχτηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Weird Wave, Αντρέας Κονταράκης ενώ το «παρών» έδωσαν γνωστοί καλλιτέχνες: ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη και πολλοί άλλοι.

Τον σκηνοθέτη καλωσόρισαν επί σκηνής, πριν την έναρξη της ταινίας, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας & Marketing της Weird Wave, Σάκης Τσιτομενέας, και ο κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού Αθηνόραμα, Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος. Ο Ρομέν Γαβράς παρουσίασε την ταινία του και ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του.

Μετά το τέλος της ταινίας -και το ένθερμο χειροκρότημα- ακολούθησε Q&A με τον σκηνοθέτη, ο οποίος απαντούσε με χιούμορ και ενθουσιασμό στις ερωτήσεις του κοινού.

Η βραδιά έκλεισε με ένα δείπνο που παρέθεσε η εταιρία διανομής Weird Wave στον Ρομέν Γαβράς αλλά και στους γονείς του: τον αγαπημένο Ελληνογάλλο σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά, ο οποίος κατάγεται από την Αρκαδία και την παραγωγό, Μισέλ Ρέι-Γαβράς.

Λίγα Λόγια για την ταινία

Ο Φρανσουά είναι ένας μικροκακοποιός που ονειρεύεται να γίνει ο επίσημος διανομέας της εταιρίας παγωτών Mr. Freeze στο Μαρόκο και να μπει στον ίσιο δρόμο. Όμως, οι ελπίδες του διαλύονται όταν ανακαλύπτει πως η μητέρα του, μια έμπειρη απατεώνισσα, έχασε όλες τις οικονομίες του στον τζόγο. Η μόνη λύση που του απομένει για να βγάλει τα λεφτά που χρειάζεται, είναι να δεχτεί την πρόταση του αρχηγού της τοπικής συμμορίας και να αναλάβει μια τελευταία «δουλειά» στην Ισπανία.

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο -και η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη- όταν η «δουλειά» στραβώνει κι όλος ο περίγυρος του Φρανσουά βρίσκεται μπλεγμένος στην υπόθεση: η κοπέλα που έχει καψουρευτεί, ο ονειροπαρμένος πρώην της μητέρας του, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή, δύο αχώριστοι κι ανεκδιήγητοι τύποι που φαντασιώνονται ότι είναι γκάνγκστερ και, τέλος, η πιο επικίνδυνη απ' όλους: η γοητευτική μητέρα του!

Η ταινία «Ο Κόσμος σου ανήκει» θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου 2018 στους κινηματογράφους από την εταιρία Weird Wave. Παίζουν οι ηθοποιοί Βενσάν Κασέλ, Ιζαμπέλ Ατζανί, Καρίμ Λεκλού, Φρανσουά Νταμιέν, κ.α.

Στην βραδιά της πρεμιέρας του φιλμ παρέστησαν και η Νατάσα Γιανναράκη από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας και η Λετισιά Κουλίκ, Ακόλουθος Οπτικοακουστικών Μέσων της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

*Οι φωτ. από Panoulis Photography μας εστάλησαν από την Weird Wave. Ενδεχομένως να δούμε την ταινία & στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η ομάδα της Weird Wave (Πέτρος Γκότσης, Αντρέας Κονταράκης, Σάκης Τσιτομενέας, Αλεξία Μεράκου) με τον σκηνοθέτη Ρομέν Γαβράς.

Η ομάδα της Weird Wave (Πέτρος Γκότσης, ...

Η ομάδα της Weird Wave (Πέτρος Γκότσης, Αντρέας Κονταράκης, Σάκης Τσιτομενέας, Αλεξία Μεράκου) με τον σκηνοθέτη Ρομέν Γαβράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture