Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To «Creed II» ξεκίνησε με 31.000 εισιτήρια στην Ελλάδα - Το πνεύμα του Ρόκι συνεπαίρνει & πάλι το κοινό

To «Creed II» ξεκίνησε με 31.000 εισιτήρ...

Η ταινία στις ΗΠΑ ήδη έχει ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις

Το 97% των χρηστών του google δήλωσε ότι του άρεσε η ταινία «Creed II» σε σκηνοθεσία Steven Caple Jr. όπου κι εδώ είχε κεντρικό ρόλο ο Σιλβέστερ Σταλόνε τόσο ως παραγωγός, συνσεναριογράφος και ερμηνεύοντας τον ρόλο του γερασμένου πλέον θρύλου Ρόκι που προπονεί για δεύτερη φορά τον Αντόνις Κριντ, γιο του Απόλο Κριντ ενάντια σε μία νέα σοβαρή πρόκληση, έναν θηριώδη Ρώσο (τον ερμηνεύει ο 28χρονος μποξέρ, fitness star και ηθοποιός από την Ρουμανία Florian Munteanu) τον Βίκτωρ Ντάγκο, γιο του Ιβάν Ντάγκο (Ντολφ Λούντργκεν) που είχε νικήσει θριαμβευτικά ο Ρόκι Μπαλμπόα στο 4ο Ρόκι το 1985.

Κακά τα ψέματα ο Ρόκι είναι ένας ρόλος άρρηκτα συνδεδεμένος με τον 72χρονο σήμερα Σταλόνε. Αποτελεί μάλιστα κι ένα είδος ατραξιόν για τους τουρίστες, τo μπρούτζινο άγαλμα του και τα 72 σκαλοπάτια πριν την είσοδο του Philadelphia Museum of Art στην Philadelphia της Pennsylvania των ΗΠΑ.

Ο Σταλόνε ήδη ανήγγειλε πως με το «Creed II» τελειώνει το κεφάλαιο Ρόκι για αυτόν. Και στο νέο φιλμ καταφέρνει να είναι συγκινητικός ως σκιά του παλιότερου θρυλικού μποξέρ εαυτού του και ειδικά όλο το κομμάτι που αναλαμβάνει τελικά να ξαναπροπονήσει και να βοηθήσει τον Κριντ - Μάικλ Μπι Τζόρνταν που πλέον πρέπει να παλέψει για να κρατήσει το τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και να αντιμετωπίσει παράλληλα τις δυσκολίες της ζωής όπως τη γέννηση του παιδιού του με ειδικές ανάγκες (γεννιέται με σοβαρό πρόβλημα ακοής, λόγω της συζύγου του Mπιάνκα - στο ρόλο η αρκετά καλή ηθοποιός και τραγουδίστρια Tessa Thompson) είναι απογειωτικό και από τα καλύτερα σημεία της ταινίας.

Οι σκηνές των αγώνων είναι αληθοφανείς, υπάρχει ένταση, προσπάθεια, ο 31χρονος Μάικλ Μπι Τζόρνταν είναι χαρισματικός και ξεχωρίζει (τον είδαμε και στον «Μαύρο Πάνθηρα» της Μάρβελ), μπορεί η πλοκή από ένα σημείο κι έπειτα να βαίνει προβλέψιμη και η ταινία να μην έχει το βαθύ συναισθηματικό βάρος του «Creed» του Ράιαν Κούγκλερ, το 2016 που χάρισε και υποψηφιότητα για Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου στον Σταλόνε, ωστόσο και στο νέο φιλμ το πνεύμα του Ρόκι, του αγωνιστή όχι μόνο με τους καλογυμνασμένους μυς, την σπιρτάδα και τεχνική αλλά και την ψυχή, τον σεβασμό και την καρδιά, είναι εδώ.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα που ξανακούγεται το θρυλικό μουσικό σκορ από την πρώτη ταινία του ’76, ανατριχιάζεις και αντιλαμβάνεσαι πως ακόμη κι αν δεν είσαι φίλος του μποξ ή αυτού του είδους ταινιών, ο Ρόκι αξίζει της προσοχής σου και πως πλέον έχει λάβει τη θέση του στο πάνθεον των «αθανάτων» του Αμερικάνικου σινεμά.

Στο rotten tomatoes η ταινία κρατά ένα καλό ποσοστό 83% και 67% στο πιο απαιτητικό metacritic ενώ στα Αμερικάνικα ταμεία το «Creed II» ήδη έχει ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 2 εβδομάδες συν άλλα 12 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Μας άρεσε και η μουσική και τα πολλά ραπ τραγούδια που διανθίζουν την ταινία και της χαρίζουν ατμόσφαιρα ενώ δεν λείπουν και οι εκπλήξεις και μία απ’ αυτές είναι η εμφάνιση σε δύο σκηνές της Μπριγκίτε Νίλσεν ως η μητέρα του Βίκτωρ Ντράγκο. Η 55χρονη Δανέζα είχε παίξει στο 4ο Ρόκι και μάλιστα είχε παντρευτεί για ένα διάστημα τον Σιλβέστερ Σταλόνε, με τον οποίο είχε παίξει και στην περιπέτεια «Cobra» το 1986.

Το «Creed II» παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare ενώ στο ελληνικό boxoffice τα πήγε εξαιρετικά καλά, φτάνοντας τα σχεδόν 31.000 εισιτήρια σε 77 αίθουσες το 4ήμερο της πρεμιέρας του, 29/11 με 2/12/2018.

Το φιλμ έχει βγει σε διανομή της Tanweer.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture