Ποιοί μετέχουν στην Επιτροπή της Περιφέρειας για την παρακολούθηση της Πατρών- Πύργου, Πρόεδρος ο Δημήτρης Κωσταριάς

Πολιτική

Τη συγκρότηση της Επιτροπής είχε αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο

05/12/2018 06:30

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Νεα σύνδεση απ’ την Πολωνία στο Αεροδρόμιο Αράξου
Πάτρα: Πένθος για τον δημοσιογράφο Διονύση Ζακυνθινό - Πέθανε η μητέρα του
Ποιοί μετέχουν στην Επιτροπή της Περιφέρειας για την παρακολούθηση της Πατρών- Πύργου, Πρόεδρος ο Δημήτρης Κωσταριάς Τη συγκρότηση της Επιτροπής είχε αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο
 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα συγκροτήθηκε η Γνωμοδοτική Επιτροπή για την παρακολούθηση της πορείας της Ολυμπίας Οδού, αλλά κυρίως η παρακολούθηση των ενεργειών που σχεδιάζονται για τα υπολειπόμενα τμήματα του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου, Πύργου – Καλό Νερό, Καλό Νερό – Τσακώνα, με Πρόεδρο τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, Βοηθό Περιφερειάρχη Δημήτρη Κωσταριά.

Όπως είναι γνωστό την συγκρότηση της Επιτροπής είχε αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του στα μέσα Οκτωβρίου, κάνοντας χρήση σχετικού νόμου περί «Γνωμοδοτικού χαρακτήρα επιτροπές περιφερειακού συμβουλίου» και πλέον, με τον ορισμό των εκπροσώπων των πολιτικών και επιστημονικών φορέων, οριστικοποιήθηκε η σύνθεση της.

«Η θέση της Περιφέρειας είναι γνωστή, διακηρυγμένη και αμετακίνητη. Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, του νέου αυτοκινητόδρομου έως τον Πύργο και την Τσακώνα είναι στην κορυφή των διεκδικήσεων μας ως εκκρεμότητα που δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά κάθε στάδιο των διαδικασιών και πιέζουμε ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «το έργο, πέραν του αυτονόητου αναπτυξιακού χαρακτήρα του, συνοδεύεται και με την έννοια της δικαιοσύνης απέναντι στους πολίτες της Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας και του δικαιώματος τους να χρησιμοποιούν έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο».

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειάρχη, θα έχει ως έργο της «την παρακολούθηση των δημοπρατημένων τμημάτων για το τμήμα Πατρών-Πύργου αλλά και την παρακολούθηση των ενεργειών για τα υπολειπόμενα τμήματα Πύργου-Κλαού Νερού και Καλού Νερού –Τσακώνα, την διεξαγωγή του απαραίτητου κοινωνικού διαλόγου για κάθε στάδιο των διαδικασιών, καθώς και την διατύπωση γνώμης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για ενέργειες που πρέπει ν’ αναληφθούν στο πλαίσιο των αρχών της πολιτικής διεκδίκησης».

Η Επιτροπή συγκροτείται από εννέα μέλη, με Πρόεδρο τον κ. Κωσταριά και αναπληρώτρια του την Εύη Βεργοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Επίσης μετέχουν:

  • Διονύσιος Μαυρόγιαννης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρώτρια του την Γεωργία Μαρτζάκλη-Παπαναγιώτου, Περιφερειακή Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
  • Γεώργιος Χήνος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
  • Διονύσιος Γεωργόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πηνειού, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή τον Κυριάκο Ορλώφ, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
  • Βασίλειος Αϊβαλής, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Αντιπρόεδρο Γεώργιο Ρόδη.
  • Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών, με αναπληρωτή του την Φωτεινή Μπουσίου.
  • Νικόλαος Διάκος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ηλείας, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο.
  • Ηλίας Ξανθούλης, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Χρήστο Χριστόπουλο.
  • Ευαγγελία Μπίνα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Σουρούνη, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 05/12/2018 06:30

Τυπώθηκε: 21/02/2019 16:46

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/509494

thebest.gr © 2019


Αθ. Αναστασόπουλος: Πρωτοφανής η εγκατάλειψη των τοπικών διαμερισμάτων της Δυτικής Αχαΐας από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Δυτική Αχαΐα Νέα Εποχή με επικεφαλής τον Αθανάσιο Αναστασόπουλ...

κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χιόνια στην Πάτρα το Σάββατο προβλέπουν το meteo και το windy! Θα είναι ιστορικός ο χιονιάς; Χιόνια στην Πάτρα το Σάββατο προβλέπουν το meteo και το windy! Θα είναι ιστορικός ο χιονιάς;
Θα είναι ...ιστορικός ο χιονιάς του προσεχούς Σαββατοκύριακου; Οι μετεωρόλογοι απαντούν... Θα είναι ...ιστορικός ο χιονιάς του προσεχούς Σαββατοκύριακου; Οι μετεωρόλογοι απαντούν...
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 20 & την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 20 & την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019
Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε για την ερωτική σχέση με τον Γκλέτσο! Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε για την ερωτική σχέση με τον Γκλέτσο!
Η φρενίτιδα για το "Casa de Papel" κατέλαβε το Πατρινό Καρναβάλι! Χιλιάδες θα παρελάσουν ως ...ληστές - ΦΩΤΟ Η φρενίτιδα για το "Casa de Papel" κατέλαβε το Πατρινό Καρναβάλι! Χιλιάδες θα παρελάσουν ως ...ληστές - ΦΩΤΟ
Πάτρα: Αλλάζουν όψη οι σκάλες της Αγίου Νικολάου -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Πάτρα: Αλλάζουν όψη οι σκάλες της Αγίου Νικολάου -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Πάτρα: Συγκίνηση για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κόμπλα Πάτρα: Συγκίνηση για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κόμπλα
Δρόμοι της Πάτρας γέμισαν... πετρέλαιο κι "έφευγαν" ένα μετά το άλλο τα δίκυκλα  στις στροφές - ΦΩΤΟ Δρόμοι της Πάτρας γέμισαν... πετρέλαιο κι "έφευγαν" ένα μετά το άλλο τα δίκυκλα στις στροφές - ΦΩΤΟ
Αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο Θανάσης Παπανικολάου - Οι τοποθετήσεις των Ταξίαρχων Αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο Θανάσης Παπανικολάου - Οι τοποθετήσεις των Ταξίαρχων
Φαγοπότι εκατομμυρίων σε ξενοδοχεία της χώρας – Μονάδα στη Δυτική Ελλάδα καλείται να επιτρέψει 1,2 εκατ. ευρώ από επιδότηση Φαγοπότι εκατομμυρίων σε ξενοδοχεία της χώρας – Μονάδα στη Δυτική Ελλάδα καλείται να επιτρέψει 1,2 εκατ. ευρώ από επιδότηση