Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντίθετοι στην ίδρυση νομικής σχολής στην Πάτρα οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας - Διαφοροποιούνται οι δικηγόροι των Πατρών

Αντίθετοι στην ίδρυση νομικής σχολής στη...

Αντιδράσεις μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις

Επιμένουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας να είναι αντίθετοι στην ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Πατρών. Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στα Γιαννιτσά όπου επανακαθοριστηκε η στάση των δικηγόρων μετά τις ανακοινώσεις της Πρυτάνεως Πατρών Βενετσάνας Κυριαζοπούλου αποφάσισε τα εξής:

«Ως προς την ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής, υπενθυμίζει την από 3.4.2018 απόφαση της Ολομέλειας, η οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής, όπως την εισηγείται σήμερα η Κυβέρνηση, χωρίς την προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα».

Ιδρύεται Νομική σχολή στην Πάτρα! Ανακοινώθηκε στην 54η ... - TheBest

 

Το αίτημα για ίδρυση Νομικής Σχολής έχει ξεκινήσει το 2002, όταν είχε συγκροτηθεί Επιτροπή από έγκριτους Νομικούς για να εξετάσει το θέμα. Η Επιτροπή είχε κάνει θετική πρόταση.

Η εξαγγελία είχε γίνει πέρυσι κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στις 5-2-18, μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας χαρακτηρίζοντας τότε ισχυρή την υποψηφιότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Ο νομικός κόσμος της χώρας από τις 3.4.2018, είχε λάβει απόφαση εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής, χωρίς την προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα» επισημαίνουν οι δικηγόροι και υπογραμμίζουν ότι «οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση Νομικής Σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα, και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες νομικές σχολές, ιδίως δε η Νομική Σχολή Κομοτηνής για προφανείς λόγους».

Αντιδράσεις είχαν προκληθεί από φορείς της ακριτικής περιοχής της Θράκης καθώς εκτιμούν πως θα υποβαθμιστεί η Νομική σχολή στην Κομοτηνή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας Θανάσης Ζούπας διαφοροποίησε τη θέση του και γνωστοποίησε στην Ολομέλεια ότι είναι αντίθετος στις αποδοκιμασίες ίδρυσης μιας πανεπιστημιακής σχολής, θεωρώντας ότι είναι χρήσιμο να γίνει γιατί εξυπηρετεί τους μαθητές της Νότιας Ελλάδας και τους νομικούς που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό σε ένα πανεπιστήμιο της πόλης τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις