Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

Ι SOLISTI VENETI, Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΑΡΧΟΣ 10/12

Ι SOLISTI VENETI, Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΞΑΚ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πολυβραβευμένα μπαρόκ έγχορδα

Υποδεχόμαστε τη γιορτινή περίοδο στην πρωτεύουσα με περιζήτητους βιρτουόζους του κλασικού πενταγράμμου και μελωδίες Βιβάλντι και Ροσίνι. Η είδηση πως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα παρουσιάσει τους Σολίστες της Βενετίας -I Solisti Veneti την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου έχει σημάνει συναγερμό στην «κοινωνία» των μουσικόφιλων. Το συγκρότημα καταφθάνει μάλιστα για να «θυμήσει» τον αείμηστο ιδρυτή του Κλάουντιο Σιμόνε.

 

Ο λόγος για την πιο φημισμένη Ορχήστρα Δωματίου της Ιταλίας. Η ορχήστρα ιδρύθηκε στην Πάδοβα το 1959 από τον Claudio Scimone, μαθητή του Δημήτρη Μητρόπουλου. Ο Claudio Scimone παρέμεινε διευθυντής της μέχρι τον θάνατο του τον Σεπτέμβριο του 2018. Κάτω από την καθοδήγηση του, η ορχήστρα γρήγορα αναγνωρίστηκε διεθνώς από κοινό και κριτικούς και έγινε γνωστή κυρίως για την ιταλική μπαρόκ μουσική, ερμηνεύοντας και ηχογραφώντας πολλά έργα των Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni, Francesco Geminiani, Benedetto Marcello και Giuseppe Tartini. Μέχρι σήμερα οι Σολίστες της Βενετίας έχουν δώσει περισσότερα από 6.000 κοντσέρτα σε πάνω από 90 χώρες, έχουν λάβει μέρος στα σπουδαιότερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής, έχουν ηχογραφήσει περισσότερα από 350 LP, CD και DVD, έχουν τιμηθεί με δεκάδες βραβεία (συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Grammy και του βραβείου «Una Vita per la Musica» για το σύνολο της καλλιτεχνικής τους προσφοράς) και έχουν συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές και σολίστες της εποχής μας, όπως οι Placido Domingo, Andrea Bocelli, José Carreras, June Anderson, Marilyn Horne, Ruggero Raimondi, Samuel Ramey, Lucio Dalla και Massimo Ranieri.

 

Η συναυλία που θα δώσουν οι Σολίστες της Βενετίας στο ΚΠΙΣΝ είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή και, για περισσότερο από μισό αιώνα, αρχιμουσικό τους, Claudio Scimone που απεβίωσε πρόσφατα. Μαζί τους θα είναι η διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου που θα ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο άριες από όπερες του Βιβάλντι.

Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στο Φθινοπωρινό Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tempo Forte Italy-Greece 2018, που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View